• 20 Temmuz 2025 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Temmuz 2025 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

KATMER’DEN ÜRETİCİ VE SEKTÖRE MESAJ

-AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer son dönemlerde çay taban fiyatında yaşanan düşüş nedeniyle yayınladığı mesajda üreticilerin ürünü ucuza vermemesini istedi.

KATMER’DEN ÜRETİCİ VE SEKTÖRE MESAJ

Esin BAYRAK

Çay sektöründe olan il başkanı Yılmaz Katmer son dönemlerde taban fiyatı aşağıya çeken sektörlere ve üreticilere seslendi.

      AK Parti il Başkanı Yılmaz katmer açıklamasında  “Kıymetli çay müstahsillerimiz, her hasat mevsiminde toprağa sevgiyle eğilen, emeğini çaya dönüştüren sizlersiniz. Gecenizi gündüzünüze katarak, yağmur demeden, yorgunluk bilmeden topladığınız her çay yaprağı; sadece bir ürün değil, bir yaşam, bir kültür ve alın terinin sembolüdür. Lütfen çayınızı taban fiyatın altında, sadece peşin para veriliyor diye ucuza satmayın. Bazı üreticilerimizin, çay işçilerinin ücretlerini ödeyebilmek için aceleyle çay sattığını biliyoruz. Ancak unutmayalım ki, emeğimizin kıymetini düşük fiyata feda etmemeliyiz. Devletimizin sağladığı destekler ve alım garantileri, bu gibi durumlarda üreticilerimizin yanında olmak için var. Gelin bu imkânlardan birlikte faydalanalım, emeğimizin hakkını koruyalım. Dedi.

              “ÜRETİCİLERE DESTEK SAĞLANIYOR”

İl Başkanı Yılmaz Katmer, çay müstahsillerinin üretim süreçlerini desteklemek amacıyla devlet tarafından sağlanan kredi desteğinin detaylarını paylaştı:  Kredi Desteği Miktarı ve Şartları:
Çay üreticilerine, işledikleri her dönüm için 12.500 TL kredi desteği sağlanmaktadır. Bu kredi, 300.000 TL’ye kadar sıfır faizli olarak sunulmakta olup, ödemesi 1 yıl sonra yapılacaktır. Bu destek, üreticilerin finansal yükünü hafifletmeyi ve üretim süreçlerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.” Dedi.

           “İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNDEN KAYIT GEREK”

Katmer “ Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvurusu:
Kredi desteğinden faydalanmak için üreticilerin, Tarım İl/İlçe Müdürlükleri’nden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi alması gerekmektedir. ÇKS, tarımsal faaliyetleri resmi olarak kayıt altına alarak hem bu destekten faydalanmayı sağlar hem de diğer tarımsal teşviklere erişim imkanı sunar. ÇKS başvurusu için tapu zorunluluğu bulunmamaktadır. Üreticiler, varisi oldukları veya işledikleri arazileri, muhtardan alınacak bir taahhütname ile ÇKS’ye kaydettirebilir. Bu kolaylık, özellikle tapusu aile büyükleri adına olan üreticiler için büyük bir avantaj sağlamaktadır.  Kredi Kullanımı ve Dağılımı:
Sağlanan kredinin %30’u nakit olarak üreticilerin hesabına aktarılacak, %70’lik kısmı ise mazot ve gübre alımı için üreticilerin kartlarına para olarak yüklenecektir. Böylece, üretimde ihtiyaç duyulan temel girdiler için doğrudan finansman desteği sağlanacaktır” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE