• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

-Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek “ Gelecek nesillerimizi yetiştiren öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

     Esin BAYRAK

RİZE: 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde öğretmenler günü kutlamaları yapıldı.

     24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle Rize Milli Eğitim müdürlüğünce yapılan etkinliklerde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ün anıtına çelenk konulması ile başlanan etkinlikler havanın yağışlı olması nedeniyle Şehit Erhan Dural Kız Anadolu imam hatip lisesinde tören devam etti.

     Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen yaptığı konuşmada "Bugün, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 93. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktayız. Türk Milletinin millî varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de liderlik eden, kutsal mesleği tercih ederek, onun getirdiği maddi manevi sorumluluğu omuzlarında taşıyan, bugünün fidanları olan minik yavrularımızın içindeki cevheri keşfeden, onlar ilmek ilmek, nakış nakış işleyerek geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı ve değerli günlerini kutluyorum” dedi.

    Emen Konuşmasında “Hiçbir eğitim sistemi ya da program, öğretmenin karakteri kadar çocuğu etkileyemez." sözünden hareketle eğitim sistemimizin kalitesini belirleyen yegân eliğin, sizler ve sizlerin yüreklerinde yaşattığı meslek aşkı olduğuna inanıyorum. Bu meslek aşkı ile yavrularımıza karşı gösterdiğiniz fedakârlığın gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en güçlü dayanağımız olduğundan şüphemiz yoktur. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, bütün meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Başöğretmen Atatürk'e, başta görevi başında şehit düşen eğitimcilerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Uzun yıllar boyunca öğrencilerini hassasiyetle, büyük bir fedakârlıkla yetiştirmiş, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimize de, sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Meslektaşınız olmaktan gurur duyduğumu bilmenizi istiyor ve Öğretmenler Günü'nüzü içtenlikle kutluyorum” dedi.

Başkan Metin, Öğretmenler günü için düzenlenen şiir resim dalında ödüle hak kazanan öğrencilere Rize Valisi Kemal Çeber,  ile hediye takdiminde bulundu.

, yıl içinde emekli olan personele hizmet şeref belgelerinin takdimi, yıl içinde adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni, Öğretmenler günü için düzenlenen şiir resim dalında ödüle hak kazanan öğrencilere hediye takdimi ve Tiyatral gösterisi ile sonlandırıldı.

Programa Vali Kemal Çeber,   Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE