• 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    4 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Diş güçlerin oyunu bozulmalı

-YRP Rize il Başkanı Mehmet Akif Zerdeci 15 yıllık süreçte diş güçlerin oyununu bozacak her hangi bir adım atmayan iktidarın, şimdi diş güçler demesi bize inandırıcı gelmiyor. Dolar, beton- Çimento ve borç faiz ekonomisinden dolayı yükselmekte” dedi.

Diş güçlerin oyunu bozulmalı

Esin BAYRAK

RİZE: YRP Rize il başkanı Mehmet Akif Zerdeci doların tarihi yükselişinin nedeninin düş güçlerin oyunu operasyonu olduğunu ancak hükümetin diş güçlere karşı daha önceki yıllar önlem alması gerektiğini söyledi.

     YRP Rize il Başkanı Mehmet Akif Zerdeci yaptığı açıklamada doların önlenemeyen yükselişine ilişkin, "Dış güçlerin size operasyon yapması için sizin onların işine gelmeyecek adımlar atmanız gerekiyor. Dolayısıyla geçmiş 15 yıllık süreçte dış güçlerin oyununu bozacak herhangi  bir adım atmayan iktidarın, şimdi dış güçler demesi bize inandırıcı gelmiyor. Dolar, beton-çimento ve borç- faiz ekonomisinden dolayı yükseliyor. " ifadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi il başkanı Mehmet Akif Zerdeci açıklamasında “Halkın en önemli gündemi şu anda mutfaktaki yangın. Geçim sıkıntısı ve maalesef anlının teriyle konforlu bir şekilde yaşamasına yetecek bir geliri, geniş halk kitlelerinin elde edememesi. Türkiye’nin dört bir yanında, Çok ciddi bir işsizlik problemi var. 10 milyonu bulan işsizler ordusu ki dünyadaki 106 ülkenin nüfusunu aşmış bu sayı. 1 buçuk milyon üniversite diplomalı, yetişmiş, donanımlı olduğu halde işsiz kalan gencimiz var. Tabii bunun arkasında iş bulabilen şanslı insanlardan bir tanesi olsanız da asgari ücret bugün açlık sınırının altında. Memur maaşları yoksulluk sınırının altında. Emekli maaşları ise iki kişilik bir aile için dahi açlık sınırının altında kalmış durumda. İnsanları maaşlı bir şekilde alnının teriyle gelir elde edip yaşamını sürdürmesi mümkün değil. Peki o zaman esnaflık yapayım dediğinde 2020 yılında yüz bine yakın esnafımızın kepenk kapaması 40 binden fazla şirketin iflas edip kapanması, bu ülkede işveren olarak da esnaf olarak da ayakta duramayacağınızı gösteriyor. Çünkü mevcut mevzuat fahiş vergiler, giderler, iş yeri kiraları, döviz kurunun saat başı bu kadar değişerek yükselmesi, kredi faizleri ve hepsinin üstüne bir de alım gücünün adeta sıfıra indiği bir piyasada esnaf olarak maalesef ayakta durmak mümkün değil. O zaman tarım ve hayvancılık var. Tarımda da girdi maliyetlerinin bir senede yüzde 120 artması, elektrik  ve mazotun pahalılığı; bundan dolayı tarımla uğraşan kesim de maalesef ekip biçtikçe kazanmak yerine dahi elindeki dahi kaybeder hale geldi. Hayvancılık yapan kesim için ise sadece hayvan ürünlerine dahi bir senede astronomik şekilde zam geldi. Bunun da satış fiyatına yansıtılamaması yüzünden hayvancılık yaptıkça maalesef geri giden ve elindekini avucundakini kaybeden bir hale gelmiş, bu çiftçimizin borçlarının astronomik bir şekilde artışından da görülüyor." Dedi.
İyi ki faizi sevmeyen bir iktidarımız var!?
Zerdeci açıklamasında “ Cumhurbaşkanı geçmişte yaptığı açıklamalarda faizin haram olduğunu söylemişti, şimdi baktığımızda devlet faiz devleti oldu, vatandaş faiz borcu altında ezilmekte, SGK, Maliye ve diğer kurumların uyguladığı faizler vatandaşın elinde avucunda ne varsa alıyor. Cumhurbaşkanı geçmişte söylediklerini unuttu, vatandaşlar olarak bunları hatırlatmak zorundayız. Ülke şu an da iyi ye gitmiyor, özümüze dönmek, tarımsal destekleri artırmak ve yurt dışından aldığımız binlerce ürünün ülkemizde üretimini sağlamak zorundayız, devlet olarak bağımlılıktan kurtulmamız gerekiyor” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE