• 28 Nisan 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yasaklar zorunlu geldi

Rize Valisi Kemal Çeber ülke genelinde vaka sayılarının arttığını belirterek “ İlimizde de son bir haftadır vakalarda tırmanış var, zor bir süreçteyiz, bu süreçte yeni yasaklar uygulayacağız, bazı cadde ve sokaklarda sigara içme yasağı uygulaması başladı, 65 yaş üstü insanlarımızı koruma adı altında onları evlerde tutacağız, bugüne kadar 130 dolayında insanımızı kaybettik ve bunların çoğunluğu 65 yaş üstü” dedi.

Yasaklar zorunlu geldi

RİZE: Rize valisi Kemal Çeber son bir haftada artan vaka sayılarının havaların soğuması ile birlikte vatandaşların kapalı alanları tercih etmesinden kaynaklandığını söyledi.

    Rize Valisi Kemal Çeber gazetecilere yaptığı açıklamada ülke genelinde vaka sayılarının arttığını belirterek “ Sağlık ve iç işleri bakanlığımız bazı tedbirler aldı, bizlerde bu konuda ilimiz ile ilgili bazı tedbirler almak zorunda kaldık, son bir haftada vaka sayılarında büyük oranda artış oldu, havaların soğuması ile birlikte vatandaşlarımızın kapalı alanları tercih etmesi ile vaka sayıları arttı.  Bakanlığın aldığı kararlar doğrultusunda bizlerde bazı kararlar almak zorunda kaldık, 65 yaş üstü insanlarımızı korumalıyız ve onları güvence altına almak için bazı kısıtlamalar alacağız, bazı sokak ve caddelerimizde sigara içmeyi yasak hale getirirdik. Sokak ve caddelerde maskeler çenenin altında, ekiplerimiz sorduğunda sigara içtiklerini söylüyorlar. Virüsün yayılması zaten an meselesi, bunlarla ilgili bazı tedbirler alarak sigara içmeyi birçok yerde yasakladık” dedi.

     Daha fazla karar almamız gerekebilir

Rize valisi Kemal Çeber “ Yasakların olması ile geçmişte çok daha iyi haldeydik, yasakların serbest kalması ile Sosyal mesafe ve maske ile Hijyenik konularını unuttuk, diğer illere oranla ilimiz de yüzde 85 oranında kurallara uyuluyor. Son bir haftada vakalar artar duruma geldi, bunun nedeni havaların soğuması ile vatandaşların kapalı alanlarda birlikte oturması. Tedbirlerimizi artırmak zorunda kalabiliriz. Bugüne kadar 130 vatandaşımızı korona virüsten kaybettik. Bunların çoğunluğu 65 yaş üstü vatandaşlarımız, onlar için aldığımız tedbirler ile yaşlı insanlarımızı korumuş olacağız. Yurtlarımıza 200 ün üzerine vatandaşımızı kontrol altına aldık, bu konuda kesinlikle taviz yok, Pozitif vakalı insanlarımız maalesef sokaklara çıkıyor ve bunlar büyük tehlike, yakaladıklarımızı yurtlara yerleştirip onlara 3100 TL para cezası ve adli işlem yapılıyor” dedi.

    Okulların daha güvenli olduğunu belirten Çeber” Okullarımızda pozitif vakalar çıktı, ama okullarımız çocuklarımız için sokaklardan daha güvenli” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE