• 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

TORBADAN GÜVENSİZLİK ÇIKTI

-TÜRK- İŞ Rize İl Temsilcisi ve Trabzon Yol iş Sendikası Şube Başkanı Harun Erdoğan TBMM inden çıkan Torba kanunun yıllardan beri karşı durdukları güvensizliğin örneği olduğunu söyledi.

TORBADAN GÜVENSİZLİK ÇIKTI

       Bülent GÜMÜŞBIÇAK

RİZE: TBMM i Plan ve Bütçe komisyonundan çıkan torba kanununun TÜRK-İŞ tarafından kabullenilemeyeceği belirtildi.

     Rize TÜRK-İŞ şubesi binasında gazetecilere açıklamada bulunan TÜRK-İŞ Rize Şube Başkanı ve Trabzon Yol iş sendikası başkanı Harun Erdoğan yaptığı açıklamada “  Geçen hafta TBMM plan Bütçe komisyonunda görüşülen torba kanunu teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. İstihdam paketi adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadeli bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 Yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlayacağı iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı, gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üst olmasına neden olacaktır. Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor” dedi.

    Erdoğan açıklamasında “ İşsizlik sigortası fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Türk iş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kararsızlaştırmaya karşı verdiğimiz mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir. Salgın koşulları fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır. Yapamayacaksınız, yaptırmayacağız!” dedi.

    Açıklamada “ Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir, ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır” dedi.

      Salgınla böyle mücadele olmaz

Harun Erdoğan açıklamasında “ Salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz, istihdamı artıracağız deyip, işçiler güvensizliğe, sendikasızlığa mahkûm edilemez. İşçiler zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz. Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz. İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek ıssızlıkla mücadele edilemez. TBMM deki söz konusu düzenleme işçiye ölüm gösterip sıtmaya razı etmek düzenlemesidir. Bugün rüzgâr eken yarın fırtına biçecektir” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE