• 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Şimdi eğitme zamanı Ailelerde

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı 59 bin dolayında öğrencinin karne alması ile tamamlandı

Şimdi eğitme zamanı Ailelerde

9 Ay boyunca çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerinden emanetleri geri alarak yaz boyunca çocuklarımızın eğitimi artık bizim ellerimizde, Rize de toplamda 64 bin 840 öğrenci ile 4906 öğretmen yaz tatiline girdi.

    Esin BAYRAK

RİZE: Ülkemizde 2018 ve 2019 eğitim ve öğretim yılı 3 ay boyunca tatile girerken Milli eğitim Bakanlığı aileleri uyararak “ Şimdi eğitme zamanı sizlerde” dediler.

     Eylül ayında başlayan eğitim ve öğretim yılı 9 aylık bir süre sonunda tamamlanarak İlköğretim ve Lise öğrencileri karnelerini aldı.

   Rize de 332 eğitim yuvasında toplamda 64 bin 840 öğrenci karnelerini alırken8 bunların 5931 inin okul öncesi eğitimde olduğu ve il genelinde 4906 öğretmenin görev yaptığı belirtildi.

    Rize de 332 okulda düzenlenen karne töreninde öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu, çocukların 9 ay boyunca emanet edildiği öğretmenler çocuklara karnelerini verirken ailelere de uyarılarda bulundalar, öğretmenler “ Çocuklarınıza 3 ay boyunca sahip çıkın, onlar açmaya başlayan bir çiçek gibidir, onları ne fazla sulayın, ne de susuz bırakın, çocuklar yaz boyunca hem eğlensin hem de bol bol kitap okusunlar. Çocuklarınızı yanınızdan ayırmayın, onlara sahip çıkın ve tüm kötülüklerden uzak tutun” uyarısında bulundular.

      Çocukları kobay yapmayın

Okul idarecileri ise çocukların oynamaya, eğlenmeye aile şefkatine ihtiyaçları olduğunu belirterek “ Onları yaz boyunca sıkmayın, onların şimdi eğitilme zamanı, çocuklarınızı kötülüklerden, kötü alışkanlıklardan uzak tutun, unutmayalım ki çocuk ne görürse onu örnek alır, çocuklarınızı yaz boyunca kobay gibi kullanmayın, unutmayalım ki onlar çocuk ve okul ve aile ile onlar geleceğin yetişkin insanları olacaktır” denildi.

     Evde eğitim alanlara evde karne verildi

Rize de çeşitli nedenlerle engelli olan çocuklarımıza evde verilen eğitim okul sezonunun bitmesi ile evlerinde karneleri verildi.

   Rize ve ilçelerde evlerinden çıkamayan engelli çocuklara evlerinde eğitim verilmesi ile birlikte karneleri de öğretmenler tarafından evlerinde verildi.

    Küçük çayır da karne dağıtımı

Rize Milli eğitim müdürlüğü dönem sonu karne dağıtım törenini sabah saatlerinde Özel Eğitim Meslek okulunda yaptıktan sonra Merkeze bağlı Küçükçayır köyünde ilköğretim okulunda karne töreni düzenlendi. Törene Rize Valisi Kemal Çeber,  Milli eğitim müdürü Yaşar Koçak, bazı bürokratlar ve eğitim çalışanları ile aileler katıldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE