• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Sezon sonuna kadar bıçak sırtı gideceğiz

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, işlerinin kolay olmadığını söyleyerek sezon sonuna kadar bıçak sırtında gideceklerini belirtti.

Sezon sonuna kadar bıçak sırtı gideceğiz

Süper Lig’in 12. Hafta karşılaşmasında Cuma günü saat 20:00’da sahasında Aytemiz Alanyaspor’u konuk edecek olan Çaykur Rizespor’da hazırlıklar devam ediyor. Mehmet Cengiz Tesislerinde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde düzenlenen antrenmana sakatlığı bulunan Loic Remy ve Alper Potuk yer almadı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, antrenman öncesinde yaptığı açıklamada, “Bu hafta da, bundan sonra da bizim işimiz kolay olmayacak. Sezon sonuna kadar böyle hep bıçak sırtı gideceğiz. Keşke her hafta karşınıza kazanan takımın hocası olarak çıkabilsem ama yakındır diye düşünüyorum.” dedi.
Hafta sonu rakipleri olan Aytemiz Alanyaspor’un Bülent Korkmaz geldikten sonra iyi bir çıkış yakaladığını belirten Hamzaoğlu, “Etkili bir oyun oynuyorlar. Eksikleri var rakibimizin ama zaten 28-30 kişilik kadrolar bu eksiklerin olabileceği düşünülerek oluşturuluyor. O eksiklerin yerine de mutlaka birileri oynayacak. Alanyaspor 7 kişiyle karşımıza çıkmayacak. Rakibimizin eksikleri bizi rehavete götürmemeli, o yüzden en iyi şekilde hazırlanmak zorundayız. Bizde de Remy ve Alper Potuk’un sakatlıkları var. Onların da maça yetişip yetişmeyeceğini değerlendireceğiz. İnşallah bu hafta güzel bir başlangıç olur artık. Takımıma güveniyorum.” dedi.
DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ
Bu güne kadar oynanan 5 maçla ilgili değerlendirmede bulunan Hamzaoğlu, “Buraya geldik ve bir gün sonra maça çıktık. Başakşehir maçında görüntüde belki iyi değildik ama istediklerimizi sahada uyguladık, pozisyon bulduk. Biz atsak farklı olabilecek bir maçtı ama genele baktığımızda iyi bir görüntümüz yoktu. Sonra Galatasaray maçı, çok iyi bir oyun. Penaltı kaçtı, pozisyonlar kaçtı ve son dakikada yediğimiz bir golle mağlup olduk. Bana göre bir Giresunspor maçı vardı, orada da 10 kişi kalmasaydık farklı olabilirdi diye düşünüyorum. Kasımpaşa maçını zor da olsa kazanmayı bildik. Son olarak Trabzonspor maçı, aslında iyi bir oyun ama sonuç alamadık. Alabilirdik de ama mağlup olduk. Bu maçlara sonuç olarak baktığımızda iyi değiliz ama oyuna ve oyuncularımıza baktığımızda, başladığımızla günle bugüne kadar eksiklerimizi tamamlama anlamında baktığımızda doğru yolda olduğumuzu görüyoruz ve inşallah bunları da sonuca yansıtacağımız günler gelecek. Alanyaspor maçı da bu anlamda bir başlangıç olur diye inanıyorum.” dedi.

HER GÜN DAHA İYİYE GİTMEMİZ UMUTLANDIRIYOR

Ligde 4 puanla sonuncu sırada yer alan takımının daha iyiye gittiğini düşündüğünü söyleyen Hamzaoğlu, “Üç maçı arka arkaya kazanan takım 9 puanla ligde çok farklı bir noktaya gelebiliyor. Nasıl arka arkaya kaybedebiliyorsak, kazanabileceğimiz günler de olacak. Takımımızın ortaya koyduğu mücadele, oyun ve her gün daha iyiye gitmemiz bizi umutlandırıyor. Sonunda da başaracağız Allah’ın izniyle. Buna olan inancımız hiçbir zaman azalmadı.” dedi.

REMY’DE KRONİK RAHATSIZLIKLAR VAR

Loic Remy’nin kronik rahatsızlıklarının olduğunu belirten Hamzaoğlu, “Remy’nin yetenekleri tartışılmaz ama bir oyuncu sağlıklı olduğu sürece bize faydalı olabilir. Remy’nin sağlık problemlerini aşmaya çalışıyoruz. Sağlık ekibimiz ciddi anlamda mesai harcıyor Remy ile ve kendisi de çok istekli ama çok rahat bir şekilde bunları aşacağımızı düşünmüyorum işin doğrusu çünkü kronik rahatsızlıklar var. Faydalanabildiğimiz kadarıyla Remy’den faydalanmaya çalışıyoruz ama çok verim aldığımızı söyleyemeyiz şu ana kadar. İnşallah bundan sonra iyi olur.” dedi.

TRANSFERDEN ÖNCE TAKIMA ODAKLANDIK

Transfer konusuna da değinen Hamzaoğlu, “Daha önümüzde devre arasına kadar 8 maç var. Mevcut kadromuzla bu maçları oynayacağız. Eğer bu maçları kazanamazsak transferlerimizi nasıl yapmak zorunda kalacağız? Eğer şu anda transfere odaklanırsak, diyelim ki çok iyi oyuncular belirledik ama takımı kaybettik, maçları kaybettik. Bu transferleri yapmak bize fayda mı sağlar, zarar mı getirir? Birçok şeyi bir arada düşünerek hareket ediyoruz ve buna da mecburuz. Transfer bir kulüp için önemlidir ama bana göre öncelik buradaki oyuncuları kazanmaktır. Genç oyuncularımız da var aramızda, belki bu oyuncularımızla eksiklerimizi tamamlayabiliriz. Biz daha çok buna odaklanmış durumdayız. Bir taraftan da transfer çalışmalarınızı yapıyoruz. Hangi oyuncular olabilir, kimleri alırsak kadromuzu daha da güçlendirebiliriz diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

TARAFTARIMIZA KARŞI BİRAZ MAHÇUBUZ

Son olarak taraftara karşı mahçup olduklarını söyleyen Hamzaoğlu, “Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü 5 hafta oldu geldik 4 mağlubiyet, 1 galibiyetimiz var. Ama bize olan destek ve bize olan inançları hala devam ediyor. Taraftarlarımıza karşı biraz mahçup olduğumuzu ama doğru yolda olduğumuzu da biliyolar.Destekleri de bunu gösteriyor. Bu birlik, beraberlik, bu destek, birbirimize olan inanç sürdüğü sürece, başarı kaçınılmaz olur diye düşünüyorum. Hiç merak etmesinler inşallah beraberce, hepimizin yüzü gülecek. O günler gelecek.” şeklinde konuştu.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE