• 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    2 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rizespor yaş gurubu seçmelerini yaptı

-Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlenen seçmelerde 2007 ile 2013 doğumlu çocuklar arasında takım seçmeleri yapıldı.

Rizespor yaş gurubu seçmelerini yaptı

Yaz sezon futbol okullarının açılması ile birlikte Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesislerinde iki gün süren 2007 ile 2013 doğumlu çocuklar arasında seçmelerini yaptı. Seçmelerde her yaş gurubu arasında oynanan 15 er dakikalık tek devre müsabakaları ile çocukların yetenekleri ölçüldü. Alt yapı hocalarının izlediği müsabakalarda çocukların sırt forma numarasına göre değerlendirme yapılacak.

       AMAÇ GÜÇLÜ OLT YAPI OLUŞTURMAK

-Çaykur Rizespor alt yapısında çalışan teknik ekibin yaptığı seçmelerde sabah saatlerinde ilk olarak 2/19 doğumlu çocuklar yarım saha halinde 8 er kişiden oluşan takımlar olarak mücadele ettiler. 15 er dakikadan iki devre halinde oynanan müsabakaları alt yapı hocaları takip etti. Tam sahada iki takım ayrı ayrı mücadele etti. Teknik ekibin takibi ile oynanan müsabakalar öncesinde çocukların mevkileri soruldu. Sporcular kendi mevkilerini söylemesinin ardından kendilerine dağıtılın antrenman yeleklerini giydi ve isim, telefon ve geldikleri iller yazıldı.

      “YETENEKLER ÇAĞRILACAK”

-10 Yaş ile 16 yaş arasında yapılan müsabakalar sonucunda teknik heyetin elinde bulunan listeye göre yetenekli oyuncular seçmelerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta aileleri aranacak ve çocuklar tekrar ikinci bir sınava girecek.

        KARAVİN” ALT YAPIYI OLUŞTURACAĞIZ”

-Çaykur Rizespor alt yapı sorumlusu Serkan Karavin güçlü bir alt yapı oluşturmak istediklerini belirterek “ Kulüp olarak tesislerimiz hazır, seçmelere Artvin, Gümüşhane, Mardin, Hatay, İstanbul, Ankara ve birçok ilden genç yetenekler katıldı. Hocalarımız bu çocuklarımızın değerlendirmesini yapacaklar ve ardından bu çocuklarımızı tekrar çağırarak tesislerimizde kampa alacağız” dedi.

   !1000 İN ÜZERİNDE YETENEK KATILDI”

-Her yaş gurubundan çok sayıda genç yeteneğin Rizespor forması giyebilmek için seçmelere katıldığını belirten Çaykur Rizespor alt yapı sorumlusu Serkan Karavin “ Aileleri çocuklarımızdan daha çok heyecanlandı. Tribünlerde aileler çocuklarının meziyetlerini ve onlara olan güvenini ortaya koydu. Çocuklarımız ise elinden gelen gayreti gösterdiler” dedi.

     “SEÇİLMEYENLER ÜZÜLMEMELİ”

-Her yaş gurubundan ekip oluşturacaklarını belirten Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Serkan Karavin “ Elbette gözden kaçan olabilir, dar zamanda 1000 dolayında çocuğumuzu maç heyecanına soktuk. Gerçek gücünü kısa sürede gösteremeyen olabilir. Rizespor alt yapısına da seçilmemiş olabilirler, bunlar pes etmemeli ve her yıl düzenlediğimiz bu tür etkinliklere katılmalılar. Ayrıca alt yapı hocalarımız ilimizde tüm alt yapı ve amatör takımları takip etmekteler. Seçilemeyen çocuklarımızın asla hedeflerinden şaşmamasını istiyorum” dedi.

      “YETENEKLER ARANACAK”

-Alt yapı teknik ekibinin belirlenen isimleri mutlaka arayacağını belirten Çaykur Rizespor alt yapı sorumlusu Serkan Karavin “ Bu çocuklarımızı alt yapımıza dahil edeceğiz. Rizespor olarak alt yapıya büyük önem veriyoruz ve geleceğin sporcularını yetiştirmek için yönetim kurulu olarak çaba gösteriyoruz. Alt yapıya seçilen çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçeceğinden kimsenin şüphesi olmamalı “ dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE