• 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    2 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

-AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı 15 Temmuz akşamında başlatılan darbe girişimini bu halkın unutmayacağını belirterek “ Bu darbe girişimi tarihe yazıldı, diğer darbe girişimleri gibi değildi, Burada halk direnişini gösterdi ve halkın ve Cumhurbaşkanımızın sayesinde darbe girişimi engellendi” dedi.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

    Mustafa BAYRAK

RİZE: 15 Temmuz darbe girişiminin 7 inci yılı nedeniyle Rize de düzenlenen anma törenlerinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

     15 Temmuz darbe girişiminin 7 inci yıl etkinlikleri sabah 15 Temmuz şehidi Şuayip Seferoğlu nun mezarının ziyaret edilmesi ve dua okunması ile başladı. Öğlen ise Şeyh Camiinde okutulun mevlidin ardından program Şehitleri anma yürüyüşünün Gençlik spor il müdürlüğü önünden başlayarak Demokrasi ve Cumhuriyet meydanına kadar sürdü.

     Çeşitli etkinliklerin ardından Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında saat 20.30 da başlayan anma programı Sela okunması ile başladı, kuranı kerim okunmasının ardından  Gençlik ve Spor il müdürünün konuşması ile başladı. Ardından Hülya Fettahoğlu günün anısına söylediği türkünün ardından Rize vali Vekili Gürhan Ozan Sarı günün anlamı ile ilgili konuşma yaptı, Konuşmasında o dönemde mesai arkadaşı dediği kişilerin 15 Temmuz akşamında darbe girişiminde bulunduğunu belirterek “ Bu ülkenin vergileri ile evine evlerine ekmek getiren, bu ülkenin yetiştirdiği kişilerin ihanet içinde olması ve kendi vatandaşına kurşun sıkmasını anlayamadık. Türk halkı darbe girişimine izin vermedi. O günleri unutmak, şehitlerimize ve gazilerimize saygısızlık olur. Cumhurbaşkanımızın seslenişi ile Türk halkı sokaklara inmiş ve darbecilere meydan vermemiştir” dedi.

      “BÖYLE BİR DARBE OLMAMIŞTI”

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı  15 Temmuz tarihinde il başkanı olarak görev yaptığını belirterek “ O akşam  Denizli Milletvekilimiz beni aradı ve Darbe girişiminin olduğunu söyledi, bizlerde teşkilat mensuplarımızı aradık, o dönemde Rize valimiz Erdoğan Bektaş idi ve kendisini aradım, Darbe girişimi olduğunu söyledim. Bana gerekirse çatışacağız dedi. Olayları TV lerden izlemeye başladık ve Cumhurbaşkanımızın halka seslenişi ile birlikte bizlerde ulaşabildiğimiz tüm vatandaşlarımızı partinin önüne çağırdık. Vatandaşlarımız darbeye karşı hazırlıklı gelmişti, ardından meydana geçerek nöbet tutmaya başladık” dedi.

       “BU BAŞKA DARBELERE BENZEMİYORDU”

Cumhuriyet tarihinde çok darbe olduğunu belirten Avcı “ Böylesine bir darbe olmamıştı Asker kılıklı insanların kendi insanına kurşun sıkması, kendi meslektaşlarına ateş açması, kendi uçakları ile kendi halkını bombalaması tarihimizde görülmemişti. Daha önceki darbelerde birçok siyasetçi şapkasını alıp gitmişti, ama burada Rizeli Cumhurbaşkanı vardı ve bazı siyasetçiler saklanacak delik ararken Cumhurbaşkanımız darbeye karşı direndi. Bölgemizde Suriye, Irak, Mısır, Libya da olan darbelerin ardından hedef Türkiye idi ancak diş güçler bunu başaramadı. Türk halkının direnişi ve Cumhurbaşkanımızın halka seslenişi ile darbeciler amaçlarına ulaşamadı. Asker kılıklı teröristlerin asıl asker olan Türk halkı karşısında direnişi kırıldı ve 251 şehit verdik. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimiz aramızda, onlara bu ülke çok şey borçlu” dedi.

       Programda konuşmalar ile birlikte Fatih Bülbül ve Hülya Fettahoğlu çeşitli türküler seslendirdiler. Gece 00.13 de ülkenin her bölgesinde olduğu gibi şehitlerimiz için Camilerde sela sesleri yükseldi.

 Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına yapılan etkinliğe Vali Vekili Gürhan Ozan Zarı, Belediye Başkan vekili Aydin Bilsel, Milletvekili Muhammet Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım, bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE