• 15 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    15 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize yaralarını sarıyor

Pazar akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmurda Salarha deresinde kaybolan Hüseyin Çapoğlu henüz bulunamadı.

Rize yaralarını sarıyor

Pazar akşamı başlayan sağanak yağmura anında müdahale ederek Şehir Merkezinde yaşanması muhtemel olayların önüne geçen Rize Belediyesi şehir içinde çalışmalarını tamamlarken Belediye Başkanı Rahmi Metin “ Tüm tedbirlerimizi anında alarak şehrin sular altında kalmasını önledik, Rize olarak bu tip olaylara karşı duyarlı olmamız gerek” dedi.

     Esin BAYRAK

RİZE: Rize’de Pazar akşamı sağanak şekilde yağan yağmur sonrasında şehirde dere yatakları kontrol altına alınırken Salarha bölgesinde kaybolan Hüseyin Çapoğlu henüz bulunamadı.

      Hemen her yıl Rize’de yaşanan kitlesel sağanak yağmur Pazar akşamı Rize’de etkisini gösterirken şehir merkezinde aşırı derece de başlayan yağmur ile birlikte Belediye tüm ekipmanları ile şehir merkezinden geçen irili ufaklı dere yataklarında tedbirlerini aldı. Dere yataklarının giriş kısımlarında tedbirlerini alan Rize belediyesi gelebilecek ağaç veya değişik cisimleri dere yatağı ve menfezlere girmeden iş makineleri ile çıkardı.

       Tecrübeliyiz

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin önceki yıllar yaşanan olayların yaşanmaması için sağanak yağmur ile birlikte Rize belediyesi ekipleri olarak hemen müdahalede bulunduk, Bazı dere yataklarımız ve su kanallarımız doldu, Menfez girişlerinde aldığımız tedbirler sonucunda taşkın suyun şehre girmesine izin vermedik. Pazar akşamı sabahlara kadar ekiplerimiz çalışarak şehirde sırtlardan gelen yağmur suları ile oluşan kum ve balçıkları kaldırdık ve şehir merkezinde her hangi bir sorun yaşamadık” dedi.

      Çapoğlu’ndan iz yok

-Pazar akşamı Salarha bölgesinde aracı ile evine gitmekteyken aracından çıkmak isterken akıntıya kapılan 49 Yaşında ki Hüseyin Çapoğlu tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Rize'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonrasında taşan derenin akıntısına kapılarak kaybolan Hüseyin Çapoğlu'nu arama çalışmaları 35 kişilik arama kurtarma ekinin yanı sıra jandarma köpeği 'Kır' eşliğinde devam ediyor. Taşan derenin akıntısına kapılarak kaybolan Hüseyin Çapoğlu'nu arama çalışmaları 35 kişilik arama kurtarma ekinin yanı sıra jandarma köpeği 'Kır' eşliğinde devam ediyor.
Rize'de yağmurun kesilmesiyle derenin debisinin düşmesi sonrasında dereye giren JAK, AFAD, UMKE ve Sahil Güvenlik ekiplerinin, derenin akıntısına kapılarak kaybolan Hüseyin Çapoğlu'nu aramaya devam ediyor. Çapoğlu, Rize'nin Fındıklı ilçesinde 31 Nisan'da kaybolan ve ertesi gün bulunan 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ile 5 yaşındaki Barış Yıldırım'ın bulunmasında büyük rolü olan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) köpeği 'Kır' ile aranıyor.


     Sahil güvenlik denizde arıyor

Rize Sahil Güvenlik komutanlığı ekipleri sahil boyunu tekne ile tarayarak Salarha bölgesinde kaybolan Hüseyin Çapoğlu”nu sahil boyu aramaya devam ediyor. Kaybolduğu yer ile Deniz arasında 2 Km lik bir mesafe olan Dere yatağının Çapoğlu”nu akıntının denize taşıdığı düşünülmekte.
 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE