• 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    5 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize Barosu’ndan Avukatlar Günü Kutlaması

Rize Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlediği hukuk balosu ile üyeleriyle bir araya geldi.

Rize Barosu’ndan Avukatlar Günü Kutlaması

 Rize Barosunu birlikte ve ortak akılla yönetecekleri vurgusu yapan Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, büyük bir aile olan baro mensuplarının tamamının dünya görüşü ve yaşam tarzı ne olursa olsun birbirleri ile kardeş olduklarını ifade etti.

Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu ve yönetiminin İyidere de verdiği resepsiyona Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Rize İl Jandarma Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Kantık, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim özgün ve Hakim ve Savcılar ile Rize Barosuna kayıtlı avukatlar katıldı. 

ÇIRAKOĞLU: TERÖRÜN BELİ KIRILDI

Burada konuşan Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, ülkedeki olaylar nedeniyle son 2 yıldır iptal edilen hukuk balosunun bu yıl gerçekleştirildiğini belirterek “Bu yıl devletimizin üstün gayretleri ile bütün terör örgütlerinin beli kırılmak üzeredir. Çok şükür ki uzun süre sonra şehit haberleri ile uyanmadığımız günler geçirmekteyiz. Bu huzur ve barış ortamı inşallah bozulmaz ve daim olur.  Merhum şehit savcılarımız Mehmet Selim Kiraz ve Murat Uzun başta olmak üzere tüm yargı şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum. PKK, DAEŞ, FETÖ ve diğer tüm terör örgütleri ile büyük mücadele veren güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyorum. “ dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEDE DEVLETİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ”

Ülkede 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığını ve aziz milletin vatansever ve milli irade ruhu ile canı pahasına verdiği mücadele ile darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Çırakoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birçok şehit ve gazilerimiz olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize ve yaralarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu darbe girişimi sonucunda ülkemizin yanında yargıda ağır darbe almıştır. FETÖ içerisinde yargının her dalına sinsice sızan bu örgüt yargının bağımsızlığına gölge düşürmüştür. HSYK dahil olmak üzere yargının her dalında hukuksuzluk adaletsizlik baş göstermiş ve ne yazık ki yargıya olan inanç zedelenmiştir. Devletin asli görevlerinden biri de yargıya olan inancı yeniden tesis etmektir. Bu noktada biz avukatlara önemli görev düşmektedir. Bu görevde her daim devletimizin yanında olmak ve mücadeleye destek vermekteyiz. Adliyelerdeki işleyişler geçici dahi olsa yaşanan sıkıntılara göğüs gererek sistem tıkanıklığını gidermek için elimizden geleni yapmaktayız ve yapacağız. Bu noktada Rize barosunun değerli avukatları bu birlik ve beraberliğin öncüsü olacaktır.”

Rize Barosunu birlikte ve ortak akılla yönetecekleri vurgusu yapan Çırakoğlu, büyük bir aile olan Rize barosunun mensuplarının tamamının dünya görüşü ve yaşam tarzı ne olursa olsun birbirleri ile kardeş olduklarını ifade etti.

RİZE VALİSİ: HUKUK ÖNEMLİ BİR UNSUR

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ta gecede yaptığı konuşmada adaletli bir yargılamanın toplumların temel dinamiklerinden olduğunu belirterek bu alanın düzgün işlememesi halinde hiçbir şeyin düzgün işlemeyeceğine belirtti. Bektaş,”Avukat bizim hukuk sistemimizin önemli unsurlarından biridir. Adaletin gerçekleşmesi için vazgeçilmez unsurlarından biri. Şehrimizde güzel bir adliyemiz var. Yeteri kadar avukatımız var. Bütün bu varlıkların vatandaşımızın zihnindeki adaletin gerçekleşmesini sağlayacağını umuyoruz.” dedi ve avukatların gününü kutladı.

Gecede avukatlar ve aileleri sohbet ederek birlik ve beraberliklerini pekiştirdi,  Ayhan Alptekin konserini dinledi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE