• 12 Eylül 2025 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    12 Eylül 2025 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTEÜ AVRUPA İŞ BİRLİĞİ İLE ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

-RTEÜ, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş birliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology – COST Association) kapsamında önemli bir uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı.

RTEÜ AVRUPA İŞ BİRLİĞİ İLE ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

    Toygar AYHAN

RTEÜ 8–10 Eylül 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantılarda Yönetim Komitesi (MC), Çekirdek Grup (CG) ve Çalışma Grupları (WG) bir araya geldi.

Üniversite Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Yılmaz’ın organizasyonunda gerçekleşen etkinlik, Ostrava Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Jindrich Šancer’in liderliğinde yürütüldü.

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın 28 ülkesinden yaklaşık 40 akademisyen, araştırmacı ve uzmanın yüz yüze ve çevrim içi olarak toplantıya katıldığı program boyunca madencilik faaliyetlerinin ardından ortaya çıkan çevresel etkilerin yönetimi, restorasyonu, rehabilitasyonu ve reklamasyonu konularında sunumlar gerçekleştirildi.

REMINDNET projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantılar ile sürdürülebilir madencilik, çevresel sorumluluk ve geçmiş madencilik faaliyetlerinin etkili yönetimi konularının Üniversitemiz ile Avrupa ülkeleri arasında bilimsel bir platformda tartışılmasına imkân sağlandı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE