• 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    6 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Pleki mağarasına yeni görsellik

-İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ilçe için önemli olan Pleki mağarası yanında Mesire alanları ile çay tarımı için örnek çay bahçesi projesi düşünceleri olduğunu bu projeyi hataya geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Pleki mağarasına yeni görsellik

      Cemal ŞİŞİK

İYİDERE: İlçeye bağlı Çiftlik ve Köşklü köyü alanı içinde yer alan tarihi pleki mağarası çevresi yeniden düzenlenecek.

      Turizm açısından son yıllarda önem arz eden Pleki mağarasına yeni ekler yapılacak, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete Pleki mağarası tarihi yolunun yapılması ile birlikte giriş kısmında yapılan restoran ve mesire alanları ve yaya yolunun dışında Pleki mağarası yanında mesire alanları yapımı ile birlikte örnek çay bahçesi projeleri olduğunu belirterek “ Üniversitemiz Çay ihtisaslaşma koordinatörü Ahmet Tan ve Rektör Yardımcımız Ali Bilgin ile bu proje konusunda çalışmalarımız olacak” dedi.

      Pleki mağarasına katkı sağlayacak

İlçemizin turizm açısından yeni gelişmelere doğru çalışıyoruz, ilçemizde alt yapı çalışmaları devam ediyor ve kısa sürede bunları tamamlamak istiyoruz.  İlçemizin İlimize giriş kısmında yer alması nedeniyle görsellik bizim için önemli, başlattığımız çalışmalar ile ilçemizde görselliğe önem vererek giydirme işlemleri tamamlanmış ve İlçemizde Kaymakamlık, Belediye ve emniyet teşkilatımızın yer alacağı bina inşaatımızın kaba kısmı tamamlandı. Bu yıl içinde tamamlanacak olan hizmet binaları dışında bu binaların karşısında dolgu çalışmalarımız başlayacak, ilçemizde plajlarda yeni çalışmalarımız olacak, ayrıca millet bahçesi projelerimiz var” dedi.

     Turizm bizim için önemli

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete Pleki mağarası ilçenin önemli turizm yerlerinden biri olduğunu belirterek “ İlçemize önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz örnek çay bahçesi projemiz var, özellikle ilçemize yeni kazandırılan Pleki park mesire alanı çevresinde olmak üzere diğer turizme yatkın yerlerimizde de bu şekilde örnek çay bahçeleri projelerimiz var, ilçemizin gözde bir ilçe olması için çalışmalarımıza hız vermeden devam ediyoruz” dedi.

        Turist sayısı artacak

Belediye Başkanı Saffet Mete ilçenin turizm merkezi olması için çalışmaların devam ettiğini belirterek “ Pleki  mağarası ilçemizin önemli yeri, önceki yıl tamamlanan yaya yolu ve mesire alanları ilçemize önemli katkı sağlayacak, önceki yıl önemli miktarda yerli ve yabancı turistleri ağırladık, bu yıl bu rakamın artacağını düşünüyoruz. Pleki mağarası Mesire alanlarını genişleterek daha etkin hale getireceğiz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE