• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Muhtar ve meclis üyelerimiz ile birlik içindeyiz

-İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt mecliste birlik içinde çalıştıklarını belirterek “ Amaç tek, ilimize en iyi hizmeti sunmak, bunun için birlik ve beraberlik içindeyiz, sorunların çözümünde Muhtarlarımız ve il genel meclis üyelerimiz ile birlikte hareket ediyoruz. Rize il genel meclisi örnek olacak bir uyum içindedir” dedi.

Muhtar ve meclis üyelerimiz ile birlik içindeyiz

Esin BAYRAK

RİZE: İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt il genelinde yapılan hizmetlerde il genel meclis üyeleri ve muhtarların büyük katkısı olduğunu söyledi.

    2,5 yıldır il genel meclis başkanlığı görevini yürüten Meclis Başkanı İbrahim Türüt il genel meclisinde 30 meclis üyesi olduğunu belirterek “ 2 CHP, 2 MHP ve 1 İYİ Parti ve 25 AK Parti meclis üyesinden oluşan il meclisinin birlik ve beraberlik içinde çalıştığını belirterek “ Belki de ülke genelinde en iyi uyumlu meclis ile çalışıyoruz. Amacımız tek, ilimize hizmet, köylere hizmet birliği aracılığı ile acılı yet sıralamasına göre hizmetleri getiriyoruz. Muhtarlarımız ve il genel meclis üyelerimiz ile sorunları tespit ederek çalışmalarımızı o yönde yapıyoruz” dedi.

     Varda suyu bazı ilçelere verildi

İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt en çok yağış alan Rize de maalesef su sorunlarının yaşandığını belirterek “ Su kaynaklarımız azaldı, Andon suyu şehrimize ve Salarha bölgesine verilmekte, Varda suyu alt yapısı tamamlandı, İyidere ve Derepazarı ilçelerimize bu su kullanılmakta, bu bölgelerdeki köylerimize henüz su verilmedi, alt yapıda tamam olmayan yerler var ve bağlantı aşamasında yapılması gereken çalışmalar var, hatta OF tarafında 4 köye Varda suyu vereceğiz” dedi.

      Köylerde hata istemiyoruz

Meclis Başkanı İbrahim Türüt köylerde yapılacak olan binaların yöre mimarisine göre yapılması için hazırladıkları bazı modelleri halka önerdiklerini belirterek “ Bu tip yapılarla kültürümüzü yaşatmayı hedefliyoruz. Köylerimizde yeni inşaat yapımlarının mutlaka sağlıklı alanlarda yapılması için özel idare olarak her türlü desteği ücretsiz olarak vermeye hazırız. Yaylalarımızda yapılan bazı yapılar görüntü ve çirkin yapılaşmaya neden olmakta. Ayder yaylamızda bunu yaşadık ve diğer bölgelerimizde aynı sorunu yaşamak istemiyoruz. Ayder yaylası yeniden yapılandı ve kentsel dönüşüm ile yenileniyor. Diğer bölgelerimizde bu sorunu yaşamak istemediğimizden dolayı kaçak yapılaşmaya izin vermiyoruz” dedi.

      Genç kadro oluşturduk

İl özel idaresinde yeni ve genç bir kadro oluşturduklarını belirten Türüt “ Genç ve dinamik bir kadro ile çalışıyoruz. Daha önce 700 çalışanımız vardı, aynı işi 400 kişi ile yapıyoruz. Ekiplerimiz sürekli sahada ve genç bir kadro ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz.  Makine parkımızı yeniledik ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yapıya sahibiz, göreve geldiğimizde ilçelerimizde ki ekibi merkeze çektik, ilçelerde sadece şubelerimiz bulunmakta” dedi.

  

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE