• 16 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    16 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

MEYDAN MI OLACAK, PARK MI OLACAK?

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin,15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ile ilgili yeni bir proje hazırladıklarını söyleyerek, burasının Meydan mı yoksa Park mı olacağına karar verilmesi gerektiğini dile getirdi.

MEYDAN MI OLACAK, PARK MI OLACAK?

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Tv53 Youtube Kanalından canlı olarak yayınlanan ve Gazeteci Turgay Ayhan’ın sunduğu Bir Başka Konu programına konuk oldu.

Programda Gazeteci Turgay Ayhan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Metin, aynı zamanda Rize Belediyesi olarak yapılan çalışmaları anlatarak, projelerde gelinen son durumlar hakkında bilgi verdi.

Kentsel Dönüşüm gibi Rize’nin vizyon projelerinin yanı sıra çay çöpünden mangal kömürü üretim tesisi ile elektrik enerjisi üretimi tesisiyle birlikte Rize Belediyesine, yıllık kira gelirlerinin de üstünde gelir sağlayacak olan projelerden de bahseden Başkan Metin, elde edilecek olan bu gelirleri daha çok sosyal sorumluluk alanlarına aktaracağını söyledi.

PARK MI OLACAK, MEYDAN MI?

Yaklaşık 1,5 yıl önce 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ile ilgili yeni bir proje yaptıklarını ve öncelikle burasının meydan mı, yoksa park mı olacağı konusunda bir karara varılması gerektiğini belirten Başkan Metin, “Buraya neden kocaman ağaçlar dikmediğimiz şeklinde eleştiriliyoruz ama herkes altının 11 metre otopark olduğunu bilmiyor. Alt kısım boşluk, bir toprak kitlesi yok. Ayrıca şuna karar vermeliyiz. Burası meydan mı olacak, park mı olacak? Dünyadaki meydanlara bakarsanız o ağaç kavonozları da bulamazsınız. Dümdüz, çıplak bir beton yığını görürsünüz. Meydan bu demektir. Eğer burası park olacaksa, bu sefer bizim yeşili artırmamız lazım. O zaman da meydan demeyeceğiz buraya, park diyeceğiz. Bununla ilgili de bir proje yaptık. Yeni projede yaklaşık 1,5 metre yükseliğinde ahşap saksılarla daha fazla ağaçların büyüyebileceği ortamlar yaptık. Yaklaşık 1,5 sene önce bu projeyi yaptık ama hala içime sinmedi, sanki bir şeyleri eksik yapıyoruz gibi geliyor.” dedi.

Yeni meydanın yapıldığı dönemde yalıtım sisteminde hasar meydana geldiğini belirten Başkan Metin, “Bu projeye başlamamaktaki asıl sıkıntımız, granit taşların alt kısmındaki yalıtım sisteminin hasar görmesidir. Bu yüzden önce tüm granit taşları kademe kademe söküp, alt kısmını çok kaliteli bir yalıtım sistemi yapacağız. Bu dönemde inşallah bu çalışmayı bitireceğiz ve daha sonra burasının park mı, meydan mı olacağı tartışmasını yeniden yapmamız gerekecek.” ifadelerini kullandı.

MEYDANA FİBER HELİKOPTER GELİYOR

Meydanda bulunan sosyal tesis alanının üstüne Rize’yi tanıtıcı bir cep sineması helikopteri konulacağını söyleyen Başkan Metin, “Meydana bir fiber helikopter getiriyoruz. 1 ay içinde getirerek monte işlemine başlayacağız. Bu helikopter 12 kişilik cep sineması şeklinde olacak. 4 Mevsim Rize isimli 7-8 dakikalık Rize’yi tanıtan bir film çekildi. Montajı yapılıyor. Filmimiz de ay sonuna kadar tamamlanacak. Burada VR gözlüklerle 16D boyutunda adeta adrenalin içeren sportif bir etkinlik olacak. Rize’nin bütün turizm destinasyon merkezlerini yüksek bir adrenalin içinde gezebilecek misafirlerimiz. Böylece bir nevi Turizm tanıtım merkezi olacak ve o filmi izleyenler belki de gördükleri yeri ziyaret etmek isteyecekler. Alt kısım ise kafeterya olacak.” şeklinde konuştu.

TOPLU TAŞIMADA AKILLI KART DÖNEMİ

Rize’de toplu taşımalarda Akıllı Kart Sistemine geçilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Metin, “17+1 denilen halk otobüslerimizde uygulamaya başlayacağız.Arkadaşlarımız Aselsan ile çalışma içindeler. Niyetimiz bu sistemi 14+1 şeklindeki tüm minübüslerde de uygulayabilmektir. Kooperatiflerimizle bunu sürekli konuşuyoruz. Bazı mazeret olarak sundukları haklı gerekçeleri var. O gerekçeleri Maliye Bakanlığı ile halledebilirsek, bu uygulamaya minübüslerimizde de geçebileceğiz. Hatta bu kartlar sadece arabalarda da değil, sosyal tesislerimizde de kullanılabilecek.” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE