• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Küçükken Kaymakam Kemal derlerdi

Rize Valisi Kemal Çeber okul röportajında verdiği cevaplarda” Küçükken Kaymakam olmayı kafama koymuştum, başarılı bir öğrenciydim ve okulda bana tüm arkadaşlarım “ Kaymakam Kemal” diye hitap ederlerdi” dedi,

Küçükken Kaymakam Kemal derlerdi

    Mustafa Kemal BAYRAK

RİZE: Okul tarafından bürokrat veya STK lar ile istenen birer röportajın adresi Rize valisi Kemal Çeber oldu.

      Valilik makamında Gazeteci Mustafa Bayrak in oğlu 10 yaşında ki Mustafa Kemal Bayrak in sorularını cevaplandıran Rize Valisi Kemal Çeber “ Rize de görev yapmak zor mu” sorusuna;

Rize’de valilik yapmak hem zor hem de çok zevkli bizim mesleğimiz açısından çokta gurur verici çünkü valiler cumhurbaşkanının illerdeki temsilcisidir o ilin en üst yöneticisidir dedi.

 Bizimde cumhurbaşkanımız Rizeli olduğu için Rizelileri çok sevdiği hemşerimiz Recep Tayip Erdoğan Cumhurbaşkanımız ı Kendi ilinde temsil eden valiyim bu herkese nasip olacak bir şey değil. Onun için çok büyük bir gurudur Rize’de valilik yapmak, âmâ Rize’nin beli özelliklerinden dolayı da zordur iklimi çok zordur sürekli yağmur yağıyor onun içinde işlerimizi takip etmekte zorlanıyoruz, sürekli afetler oluyor coğrafyası çok zor  vadiler dağlar bizi zorlayan bir yapısı var ama yapmamız gereken çok iş var Rize’miz için hem çok zor hem de çok zevkli burada valilik yapmak Rizelileri de Rize’yi de çok seviyorum dedi.

   RİZE İÇİN EN İYİ PROJENİZ HANGİSİ?

 Vali Kemal Çeber “Rize için Rizelilerle yaptığımız bir sürü proje var bunların hepsi bir birinden önemli bunların içinden dokunduğu kesimle çok önemlidir Havalimanı çok önemli bir projedir Şehir hastanesi yapıyoruz hastalarımız için yada hastane hizmetleri için sağlık hizmeti alacaları için en öneli proje odur dedi. Çeber kentsel dönüşüm yapıyoruz Rize’nin merkezinde Ayder yaylasında çok çok önemli bir projelerdir bunlar dedi. kentsel dönüşümde bir çok insan rahatsız oldu çünkü insanların dükkanları yıkıldı dükkanlarını işyerlerini başka yere taşıdılar bir memnuniyetsizlik vardır belki bir kesimden 5,10 yıl sonra bize Rize’de herkes bize dua edecek dedi. Rize’nin geleceği çayla beraber turizm sektörünü ilgilendiren projeler  olduğu için havalimanımda kentsel dönüşümde geleceğimizi düşündüğümüz için bunlar daha çok öne çıkan projelerdir” dedi.

    RİZE TURUZİM DEĞERLERİ NELERDİR?

Vali Çeber bu soruya “Günlerce Rize 3920 kilometre karelik bir vilayetidir. HER Vilayetin beli bir yüz ölçümü var beli bölümünün turizme değerlendirile bilir ama Rize’de 3920'kilometre karelik her bir metre karesi turizm açısından değerlendirebilecek alanlardır .150 ye yakın yaylamız var tescilli bu sayılara yaran şelalemiz var tarihi  taş kemer köprülerimiz var 115 tane Türkiye toplam tarihi taş kemer köprüsünün % 15'i Rize’de 5'Tane kalemiz var ,mıhlamamız feritiko bezimiz Anzer balımız bunların her biriminde  turizm açısında değeri var dedi. Rize turizm açısından çok büyük bir vilayettir. sıradan bir turizm değil doğa turizmi tabiat turizmi doğa sporları turizmi özellik açısından çok iddialı bir vilayetiz buna özveriyle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 ÇOCUKLARA TAVSİYESNİZ NEDİR?

 Vali Çeber” Sizler bizim geleceğimizsiniz bu ülke 15 yıl sonra tamamen sizleriniz ellerinde olacak sizin çok iyi yetişmeniz bizim için çok önemli. 20 yıl sonra yerimde ya sen ya da bir başka arkadaşın oturacak kendinizi iyi yetişmenizi istiyorum dedi. Biz devlet olarak her türlü imkânı size sunmaya gayret ediyoruz size çok güzel okullar sunmaya çalışıyoruz dedi. Rize’de eğitim öğretim alt yapımız çok iyi bir durumda. Sizler için fiziki şartların en iyisini yapmaya çalışıyoruz kitaplar ,akılı tahtalar ,tabletler ,kurslar, spor etkinlikleri elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz sizin için ,

  Sizden bunları en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyoruz.. Mustafa Kemal’e şunu da söylemem gerek Çeber iyi yetişmiş insan sadece çok ders çalışan günde 300 soru çözen insan demek değildir ben bunları istemiyorum sizden yeteri miktarda ders çalışmanız öğretmenlerinizi iyi dinlemeniz ve mutlaka bir spor bedeninizin sağlıklı olması lazım dedi. Sosyal faaliyet sen şuan çok güzel bir iş yapıyorsun 4'sınıf öğrencisi olarak geldin  valiyle hem sohbet yapıyorsun hem röportaj yapıyorsun bunu bir hobi bir sosyal alanda yetişmek lazım. .Herkes doktor olmak zorunda değil vali olmak zorunda değil mühendis olmaz zorunda değil bizim ülkemizin çok iyi bir çiftçilere de ihtiyacı var çok iyi çay tarımı yapımın da  ihtiyacı var sanayide çok iyi çalışan oto tamircisinde  ihtiyacımız var hangi mesleği yaparsanız yapın o alanda en iyi olmaya  yapmaya gayret edin devletini milletini bayrağını vatanını toplumun değer verdiği saygılı bir insan olma çok önemlidir. Sizlerden istifade etmek istiyoruz, fikirleriniz çok önemli, sizden gelen görüntülere göre programlar hazırlıyoruz. siz şuanda bile bazı davranışlarınızla bazı projelerinizle bazı isteklerinizle bizler gibi bazı idarecilerin karar vericileri yönlendire biliyorsunuz” dedi.

  VALİ OLMASAYDINIZ NE OLMAK İSTERDİNİZ?

    Çeber “Ben ilkokul 4'de LAKABIM KAYMAKAM KEMALDİ ben ilkokul 4'de kaymakam olmaya karar vermiştim. Valiliğin  % 90'Sanıda kaymakamlıktan geçer okulda top oynarken bana topu atarken ismimle bağırmazlardı kaymakam derledi ben hiç bir meslek düşünmedim kaymakamlık haricinde Allah’ta yardım etti bütün okullarımı birincilikle bitirdim girdiğim tek sınav kaymakamlık sınavıydı onu da kazandım kaymakam oldum sonrada vali oldum.. Vali olmasaydım başka ne olurdum hiç düşünmedim” dedi.

  BENİM YERİMDE OLSAYDINIZ VALİDEN NE İSTERDİNİZ?

Çeber esprili bir şekilde Mustafa Kemal'e “senin yerinde olsaydım sayın valim Allah size sağlık başarı huzur versin derdim diye dua ederdim. Senin yerinde olsam sayın valim biz bu yaşlardaki çocuklar olarak çok iyi bir eğitim almak istiyoruz sosyal faaliyetlerden dolayı mahrum kalmak istemiyoruz yada varsa okulunuzda bu eksikler var onları çözümünü isterdim. Senin yaşıtlarında valim bizim okula sınıfımıza gelir misiniz ya da bisikletim yok gibi. Çocuklar sokak hayvanlarına karşı daha hassas oluyor sokak hayvanlarına barınak yapar mısın valim derdim. Birde çocuklarla internet ortamında sohbet ederken bana sayın valim 23 Nisan törenini pandemi nedeniyle yapamadık eğlenmedik dediler. Pandemi bitiğinde ortadan risk kalktığında sahilde biz çocuklara eğlence düzenler misiniz demişlerdi. Bende o arkadaşlarına söz verdim pandemiyi tam rahatlasın söz size çocuk günü yapacağız senin aracılığınla tüm arkadaşlarına duyurmuş olalım” dedi.  

    Vali Kemal Çeber Mustafa Kemal'e Teşekkür etti çok güzel sorular hazırladığını ve Mustafa Kemal'e hediye verdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE