• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İş yerleri kapalıyken halk arasına giremeyiz

-Ülke genelinde esnafların kapalı olduğu bir dönemde halkın arasına giremediklerini belirten MHP İl Başkanı İhsan Alkan “ İş yerleri kapalı dururken, kısıtlamalar varken, siyasi olarak toplu olarak halkın arasında girmemiz tepki alır, bu süreci devlet en iyi şekilde yürütüyor, bizlere de uymak yakışır” dedi

İş yerleri kapalıyken halk arasına giremeyiz

     Doğancan İLEK

RİZE: TV programında soruları yanıtlayan MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan devletin Pandemi dönemini en iyi şekilde yürüttüğünü bu nedenle kısıtlamalar gerekçesi ile halkın arasında yer alamadıklarını söyledi.

Pandemi dönemi başlangıcından bu yana insan sağlığını önemsediklerini bu nedenle pek ön planda olamadıklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan “İnsanların sağlığı açısından devletimiz önlemler alıyor. Bugün Rize’de bir sürü işletmemiz halen daha kapalı. Kısa bir dönem dolmuşlarımız yarı kapasitede insan alabildi. Bunların hepsi insan sağlığını korumak açısından devletimizin aldığı önlemlerdi. Bugün devletimiz bu tür önlemler alırken biz toplumun önünde yürüyen insanlar devletin aldığı önlemleri delersek çokça gezersek yanlış bir durum olur. Biliyorsunuz ki bizim cenazelerimiz genelde kalabalık oluyor. Gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bu defada vatandaş soruyor, başkanım bizlere dükkânınızı kapatın diyorsunuz, ama sen cenazede 50 kişinin arasına girdin gibi serzenişleri oluyor haklı olarak, dolayısıyla bu insanlarımızın da haklı tarafları olduğu için kendimizi geri tutmaya çalıştık. İnşallah en yakın zaman da bu musibetten kurtarırız ve vatandaşımızla helalleşiriz. “ dedi.

    Alkan “Bizler ittifak ortağıyız iktidar ortağı değiliz. Rize’de de Ankara’da olduğu gibi yaşanıyor. Genel başkanımızın da söylediği gibi, bizler Cumhur ittifakında paydaşız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak iktidar ortağı değiliz. Rize’de 3 belediyemiz var. Burada insanlarımız Milliyetçi Hareket Partisi’ne belediye başkanlarımız nezdinde temsil yetkisi verdi. 3 Vekilimiz var, bunlar Adalet ve Kalkınma partisinde paydaşımız” dedi.

SALARHA TÜNELİ AÇILIŞINA DAVET EDİLMEDİK

Rize merkezi Salarha ve Muradiye beldesine bağlayan Salarha Tüneli'nin ilk tüpünün açılması programına davet edilmediklerini söyleyen Başkan Alkan “ Ben Rize’de etkili ve yetkili biri olsaydım Vatanını ve Milletini seven bütün İl Başkanlarını acılaşa davet ederdim” diyerek “Salarha tüneli açılışına davet edilmedik. Aslında bu çok da önemli değil” dedi.

      DENİZ ÜSTÜNDE HASTANE İSTEMEDİK

Şehir hastanesinin deniz dolgusu üzerinde neden olmamasını istediklerini söyleyen Alkan : “Şehir hastanesi ilimize hayırlı olsun. Şehrimizin yetkilileri ve etkilileri Şehir hastanesinin deniz dolgusu üzerinde yapılmasına karar verdiler. Şehrimiz buna karar verdi. Konuyla alakalı sağlık yatırımları genel müdürünü ziyarete gittim. Bu konuda artık konuşulacak bir şey yok. Bizim karşı çıktığımız şey şuydu. Şu anda kentsel dönüşüme giren binaları 50 yıl önce yaptık, deniz suyu bu yapıları tahrip etti. Şimdi yıkmak zorunda kalıyoruz. Yarın yine 50 yıl sonra bu tür bir noktada olmasın. Bizden sonrakiler aynı sorunları yaşamasın diye istedik” dedi.

ÇAY KANUNUNDA TOP RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNDE

Çayın yüzde 66’sı Rize’dedir. Her yıl konuştuğumuz çay kanunu niye yok, şimdi yine çay sezonu yaklaşıyor yakın zaman da da hazırlıklar başlayacak. Bütün siyasetçiler taban fiyatın altında çay satılmasına bizde karşıyız diyor. Herkes Çay Kanununun çıkmasını istiyorsa gelin bunu çözelim. Şimdi yeniden birileri kanun diyor. Artık top Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde. 10 senede bu şehre bir katkınız olsun ve bu kanun taslağı işini çözün. Bundan daha önemli bir işiniz yok. “

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE