• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İSRAİL İÇTEN İÇE ZEHİRLİYOR

Ülkemizde her alanda ürün satan İsrail sattığı ürünleri Füze, mermi ve bomba olarak Müslümanların üzerine yağdırıyor.

İSRAİL İÇTEN İÇE ZEHİRLİYOR

Mustafa BAYRAK

İsrail dünya genelinde birçok ülkeye ürün ithal eden ve her kategoride üretim yapan bir ülkedir.

 İsrail’in ticaret yaptığı ülkelerden biri de Türkiye’dir. İsrail askeri güçlerinin Gazze’ye karşı işlediği savaş suçlarının ardından dünyanın birçok yerinde İsrail’e ait markalar boykot edilmeye başlandı. Türkiye’de de birçok kişi bu markaları öğrenip boykot etme istiyor. Dünya genelinde yayılan bu tür boykot çağrıları, uluslararası arenada İsrail hükümetinin katliamcı savaş politikalarını protesto etme amaçlıdır. Peki, İsrail markalı ürünler hangileridir? İsrail malları ve markaları nedir? Türkiye başta olmak üzere dünyanın neredeyse her yerinde İsrail menşeili markaların ürünleri satılmaktadır. İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı insanlık dışı savaş suçları dünyanın her yerinden tepkilerle karşılanıyor. Sokaklara dökülen insanlar İsrail’i protesto ediyor. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 4.Bin dolayında çocuk olmak üzere 8500 kişi İsrail tarafından öldürüldü.

       Her ürün bomba ve mermi olarak yağıyor

İsrail’in bu kanlı eylemlerine karşı herkes kendince bir tepki göstermek istiyor bu tepkilerin başında da İsrail’e ait olan markaların ve malların protesto edilmesi geliyor. Özellikle son günlerde sosyal medyada çığ gibi büyüyen boykot hareketi dünyanın her yerine yayılmış durumda vatandaşlar İsrail’e ait olan ürünleri paylaşarak alınmamasına teşvik ediyorlar. Peki, Türkiye’de satılan İsrail malları ve markaları tam listesi nedir? İşte bu sorunun cevabı…

       İşte Katıl İsrail ürünleri

Temizlik sektörü: Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe Calgon, Carrefour, Cif, Clear, Clit Bang, Colgate, Dettol, Dove, Elidor, Head & Shoulders, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor, Nıvea, Omo, Oral-B, Palmolive, Pantene, Prima, Protex, Rexona, Sensodyne, Viecnetta, Vileda, Vanish, Vaseline, Veet.

Meyve suyu: Tropicana, Schweppes

Alkollü içecekler: Mey-İçki, Carmel Winery

Alkolsüz içecekler: Coca Cola, PEPSİ, Sprite, Fanta, Schweppes.

Çay: Lipton

Kahve: Nescafe, Tassimo

Kozmetik: Estee Lauder, Clinique, MAC

Saat: Swatch, TAG Heuer

Parfüm: Calvin Klein, Dior, Chanel

Otomotiv: MAN, Iveco

Turistik seyahat: El Al

Giyim Sektörü: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani, Lee.

Gıda, Fast Food Sektörü: Danone, Maggi, Jacobs, Banana, McDonald's, Burger King, Knorr, Calve.

İsrail teknoloji firmaları: Checkpoint, Metacafe, Fixya, Twitrans, Headup, Jajah, N-tring.

İsrail’e desteğini açıklayan markalar: HP, Starbucks, Puma, Mc Donals, Nestle, Hardee's, Nike Lipton, Tide, Coca Cola, Burger King, Hyundai, IBM, L'Oreal, Subway.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE