• 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

CUMHURİYET ANISINA 1000 MEYVE FİDANI

ŞAVŞAT’TA CUMHURİYETİN 100. YIL ANISINA MEYVE FİDANI DİKİLDİ

CUMHURİYET ANISINA 1000 MEYVE FİDANI

Nurbay USTA

Şavşat Meslek Yüksekokulundan büyük duyarlılık. Okulun öğretmen ve öğrencileri ilçe protokolü ile birlikte 8 ayrı çeşit 1000 meyve fidanını toprakla buluşturdu.

İlçemize bağlı Tepeköy Köyünde Şavşat Meslek Yüksekokulu organizasyonu “100.Yıl Ahıska Meyve Bahçesi” adı ile 8 ayrı çeşit 1000 meyve fidanı dikildi.

Artvin Orman Fakültesi ve Şavşat Orman İşletme müdürlüğünden temin edilen fidanlar ilçe protokolü ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu. Etkinliğe Kaymakam Kübra Sivaslıoğlu, Garnizon Komutanı Bahri Sivaslıoğlu, Şavşat Meslek Yüksekokulu Müdürü Aşkın Göktürk, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İnanlı, İlçe Emniyet Amiri Caner Zengin, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Şennan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Orman İşletme Müdürü Murat Durmuş, Şavşat MYO Müdür Yardımcısı Ceylan Yılmaz, Ak Parti Şavşat İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Evran, okulun diğer personeli, öğrenciler ve köylü vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Şavşat Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Aşkın Göktürk, okulunun çok önemli bir projeye imza atmasından duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçe idaresinin büyük bir katılım sağlamasından onur duyduğunu ifade etti.

Etkinliğe katılarak fidan diken Kaymakam Kübra Sivaslıoğlu, Çok anlamı bir etkinlik oldu. İlçemizin şirin bir köyünde diktiğimiz bu ağaçlar, inşallah huzur içerisinde yaşayacağımız bu cennet vatanda hem kalıcı olacaklar hem de Cumhuriyet'imizle birlikte büyüyecekler. Gençlerimize teşekkür ediyoruz. Bu coğrafyayı bizlere vatan kılan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

Göktürk, ““Cumhuriyet'imizin 100. yılı çerçevesinde 100 çocuğumuzla 100 fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdik. Amacımız yüzyıllar boyunca bu öğrencilerimizin bir emeğinin Cumhuriyetle birlikte yaşamasını istiyoruz. Cumhuriyet coşkusunu bu şekilde öğrencilerimize daha duygulu bir şekilde vermeye çalıştık. Ayrıca mevsim şartları çerçevesinde Ekim ayı içerisinde de meyve ağaçlarını dikiyoruz ki, yüzyıllar boyunca o meyve ağaçlarından gelecek nesillerin faydalanmasını istiyoruz. Bunun yanında öğrencilerimiz geleceğe bir emanet bırakmaları için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne de teşekkür eden Göktürk, “Fidanların temini ve iş gücü olarak bizlere büyük katkı sunan Şavşat Orman İşletme Müdürümüz Murat Durmuş beye ve personeline, katılımları ve fidan temininde Artvin Orman Fakültesi yetkili ve öğrencilerine Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Köyümüze ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Ceylan Yılmaz da, “Bizler bu ilçeden bu köyden değiliz ama önemli olan insanlığa ve doğaya bir şeyler bırakabilmektir. Çok önemli bir etkinlik oldu. Bizlerde öğrenci yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizde birer fidandır. Bu fidanlarımız ile birlikte çeşitli meyve fidanlarını toprakla buluşturmuş olmaktan memnuniyet duydum. Okulumuzun bunu Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları dahilinde yapıyor oluşu ise daha da önemli ve bizler içinde değerlidir. Bu konuda bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi ve gençlerimizi Cumhuriyet bilinciyle geleceğe hazırlayarak güçlü Türk devletinin kıyamete kadar dünyada var olması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şavşat Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri Okan Altun da, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında İlçemizde yapılan çeşitli etkinlikler içerisinde okulumuzun da yer almış olması bizler için güzel bir duygu. Yıllardır yörede yetişen fakat bugün çeşitli nedenlerle tükenmekte olan meyvelerimizin yeniden insanlığın ve bütün canlıların hizmetine sunmaktan mutlu oldum” dedi

Köy Halkından Mustafa Yüksel de köylerinde böylesine anlamı bir etkinlik yapılmasından duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenler teşekkür ederim dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE