• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

İŞKUR yeni statüye kavuşmalı

-RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu İŞKUR’un ülkenin sırtında kambur olduğunu söyledi.

İŞKUR yeni statüye kavuşmalı

-RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu İŞKUR kapsamında işe alınmanın karşısında olduklarını belirterek “ Maalesef her yıl ülkenin genelinde İŞKUR kapsamında alınan işçiler sayesinde kalifiye eleman bulmak zor oluyor. İşe alınan işçiler ise çalışmadan maaş almakta; İŞKUR işçi alımında statüyü mutlaka değiştirmeli” dedi.

Özlem ÇETİN

RİZE: RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu 2017 yılı Rize ihracatının 224 milyon dolar olduğunu 2018 yılında beklentinin altında ihracat gerçekleştiğini söyledi.

     RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu toplamda 3 bin 100, aktif olarak ise 2 bin 600 üyeleri bulunduğunu belirterek “ Esnaf ve tüccarımız zor durumda. Ekonomik kriz fazlası ile hissedilmekte ve ihracat rakamlarımız 2018 yılında oldukça düştü. 2017 yılında 224 milyon dolar olan rakamlar henüz belli olmamakla birlikte oldukça aşağıya düştü.  Yeni yılın önceki yıla göre daha zor geçeceğini düşünüyorum. Piyasalar daha daralacak ve zor günler bizleri bekliyor” dedi.

Göç durdu

Son yıllarda Rize den göçün durduğunu söyleyen RTSO Başkanı “ Bazı geriye dönüşler yaşanıyor. İl dışına taşınan Rizelilerden bildiğim kadarıyla dönüş yapanlar var.  Organize Sanayi bölgesi ve ikinci etap OSB çalışmaları ile Rizelinin Rize’de kalacağını göçün daha da azalacağını düşünüyorum. Lojistik üs ve diğer yatırımların gelmesi ile çok daha az göç vermiş olacağız” dedi.

İŞKUR kambur oldu

İŞKUR sayesinde birçok insanın çalışmaz hale geldiğini belirten RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ İŞKUR mutlaka statü değişikliği yapmalı. Her yıl binlerce insan İŞKUR sayesinde işe alınmakta ve bunların çoğu çalışmadan maaş almakta.  İŞKUR devletin sırtına kambur olmaktan mutlaka kurtulmalı” dedi.

Bölge olarak beklentilerimiz var

Karamehmetoğlu bölge insanının beklentisinin hızlı tren ve demir yolu olduğunu belirterek “ Bir tek Karadeniz bölgesinde demiryolu yok. Bizleri Gürcistan üzerinden Rusya ve Çin’e kadar bağlayacak olan bu ağ sayesinde 2 buçuk milyar nüfusa ulaşmamız kolay olacak. Şu an belki ekonomik kriz nedeniyle düşünülmeye bilir ancak mutlaka gündemde kalmalı ve hükümetin bu yönde çalışması olmalı. Bölgemizde Samsun’dan Sarp’a kadar bütün oda temsilcileri bu demiryolu ağını istemekte” dedi.

2018 iyi geçmedi

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu esnaf ve tüccar olarak devlete karşı olan sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirterek “ Bizler vergimizi ve SGK primlerimizi zamanında yatırıyoruz. Yatırmadığımız takdirde banka hesaplarımıza el konulmakta. Devlete karşı sorumluluğumuzu bizler yaptığımıza göre devletin de müteahhitlere karşı sorumluluklarını yapması gerek.  Kong argo isteyen firmalar var. Alacaklarını alamayan firmalar zor durumda kalmakta. Devlet nasıl alacağını alamadığında faiz ve icra uygulatıyor ise devlette borçlandığı insanlara karşı sorumluluğunu mutlaka yapmalı. Basiretli bir devlet beklentimiz var” dedi.

Devlet ile el ele vermeliyiz

Tefe tüfe oranları ile faizlerin artacağını belirten RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “ Devlet millet el ele vermemiz gerek. Devletimizden destek bekliyoruz. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları ile birlikte özel sektör zor durumda kaldı; maliyetler arttı. Devletin milleti ile el ele vermesi gerek. At başı yürümek daha doğru olur” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE