• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

GAZETELER BATTI BATIYOR

-BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç Ekim ayında çıkması beklenen İnternet yasası ile İnternet Medyacılığının düzene gireceğini belirterek “ Artık dijitalleşmeye doğru gitmekteyiz, yerel gazetelerimizi daha fazla mercek altında alacağız, gerçek habercilik yapanlar ile yapmayanlar ayırt edilecek” dedi.

GAZETELER BATTI BATIYOR

      Esin BAYRAK

RİZE: Trabzon da gazete sahibi veya Yazı işleri müdürleri ile bir araya gelen BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç internet medyacılığı ve gazetelerin geleceği ile ilgili bilgilendirme yaptı.

     Trabzon Zorlu otel de Rize-Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon da yayın hayatını sürdüren Gazete sahipleri ile bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve bazı daire başkanları ile Bölge Müdürü Ali Nuhoğlu yerel gazetelerin yıllık 1000 sayfa ilandan yoksun olacağını Adalet Bakanlığının icra ilanlarını keseceğini ve kendi internet sitesinde yayınlayacağını belirttiler.

       BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç ” 1961 yılında Basın İlan Kurumu kuruldu, ilk önce İstanbul, İzmir ve Ankara da şubeleri oluştu, 2020 yılının sonunda tüm ille Basın ilan kurumuna bağlandı. Artık internet her eve girdi, BİK olarak 12 üyemiz bulunmakta, bu üyelerimizin kendi gazeteleri var, onları denetledik, sesler yükselmeye başladı, 2400 gazete basması gereken 250 gazete bastığı tespit edilince sesler biraz daha fazla yükseldi, bu uygulamamız ses getirdi” dedi.

     BİK Sizlere muhtaç

Hiçbir icra ilanının gazetelere verilmeyeceğini belirten Erkılınç “ Ekim ayında İnternet yasası meclise gelecek,  Basın ilan Kurumu sizlere muhtaç, sizler muhtaç değilsiniz. Artık kimse gazete okumuyor, herkes İnternetten haberleri takip ediyor. İnternet yasası ile Gazetelerin ayrımcılığı olacak, Emek verenler ile vermeyenleri ayıracağız. Basına seviye gelecek. İçerik üretmeyen gazetelerin yaşayacağını düşünmüyorum. 10 yıl önce 12 milyar satış yapan gazeteler bugün 900 bin dolayına yıllık olarak düştü. 33 Bin kişilik bir sektörüz” dedi.

       Çocukları medyadan korumak gerek

İnternetin her eve girdiğini belirten BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç “ Çocuklarımızı internetten uzak tutmamız gerekiyor,  bizler bunu yapamayız, bunu devlet yasaklar ile korumalı, dünya dijitalleşmeye doğru gitmekte, artık kimse cebimde para taşımıyor. Banka kartları veya banka şifreleri ile alış veriş yapmakta” dedi.

     Mevzuatı aşamayız

Basın İlan Kurumunun 177 maddeden oluştuğunu belirten Erkılınç “ Bizler bunların dışına çıkamayız, Mevzuatlar belli, Basın İlan Kurumu devlet kurumu ve yasalar ile belirlenmiş bir kurum, Genel Müdürlük olarak sizleri bilgilendirmek amacı ile yola çıktık” dedi.

       Gazete sahipleri veya Yazı işleri müdürleri söz alarak sorunlar hakkında yazılı ve sözlü olarak sorular sormasının ardından toplantı sona erdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE