• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

KİMSE İLE KAVGA İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

-TÜRSAB Başkan adayı Ali Bilir genel başkanın bazı siyasiler ile kavga içinde olması nedeniyle görüş ayrılığı oluştuğunu belirterek “ Her yıl 80 bin plaka basıyoruz, artık bunu bir kez yaparak turizm acentelerimizi rahatlatacağız, Mevcut başkan ile birçok konuda anlaşmazlığımız var, yaptığımız projeleri hayata geçirmek zor olunca başkan vekili olduğum TÜRSAB dan aday oldum” dedi.

KİMSE İLE KAVGA İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

     Esin BAYRAK

RİZE:11 Bin delegesi bulunan Türkiye’nin her bölgesinde yaygın ağı olan TÜRSAB Kasım sonu Aralık ayının ilk haftasında kongreye gidiyor.

       11 Bin kişinin oy kullanacağı TÜRSAB kongresi öncesinde genel başkanlık için 4 kişinin aday olduğunu belirten Başkan adayı Ali Bilir “ 16 yıldır TÜRSAB da yöneticilik yapmaktayım, Yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaparken istifamı verdim ve aday oldum.  Karadeniz bölgesi son 10 yıldır Turizm açısından aranana bölge oldu. Yerli ve yabancı turistlerin daha çok doğayı tercih ettiklerini izledik. İstanbul dışında en çok tercih edilen bölge Karadeniz bölgesi. Turizm paydaşları güçlendirilmeli, onlara kapılar açılmalı yönetim merkezleri doğru bölgelerden yönetilmeli, Her şeyi merkez bilir mantığından çıkmamız gerekiyor. Bölgeler hızlı aksiyon yaratabilmek için kendi kararlarını alabilmeli, nüfus yoğunluğuna göre acenteler açılmalı, her önüne gelen acente açamamalı, aidatları yüzde 50 oranında düşüreceğiz, bununla birlikte kısıtlamalarımız olacak. Burası bir ticaret odası veya Borsa gibi yönetilecek. İller genel merkezden değil, bölgelerden yönetilecek, kapılar herkese açık tutulmalı” dedi.

       SİYASI GÖRÜŞE BAKMAMAK GEREK

Mevcut başkanın Turizm ve Ulaştırma bakanı ile bir araya gelmediğini belirten Ali Bilir “ TÜRSAB bir siyasi parti değil ve siyası görüşü olmamalı, bizim kim olursa olsun, iktidar ile işlerimizi yürütmeliyiz, zaman zaman her iki bakan ile bir araya gelmek zorundayız. Genel Başkanımız ile yol ayrım nedenimizden bir tanesi de bu” dedi.

          ÜYEMİZDEN TİCARET YAPMAMALIYIZ

Başkan Adayı 81 ili gezerek TÜRSAB üyeleri ile fikir alış verişinde bulunacağını belirterek “ TÜRSAB üyesine ticari gözle bakılmamalı. Ortak havuz sistemi oluşturarak Üniversitelerimizden mezun olan mesleki öğrencilerimizin müracaatlarını bu havuz sistemine yerleştirerek turizm firmalarımız buradan tercih ettikleri kişileri alabilecekler. Bu yıl 80 bin Turizm plakası verdik ve her plakanın tanesi 250-300 TL dolayında biz bunu bir kez yapmak üzere turizm firmalarımıza vereceğiz” dedi.

     Turizmci Kemal Zaimoğlu ise Rize de bölge Temsil kurulunun kurulması sözünü isteyerek “ Rize ve Artvin olarak 85 adet acentemiz bulunmakta “ dedi.

     

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE