• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ESKİ İETT GENEL MÜDÜRÜ SUAT KUMBASAR’IN ARDINDAN

İETT 150 yıllık geçmişi ile çalışanlarının kuruma duyduğu vefa duygusuyla farklı bir kuruluş. Bu kuruluşun sembolü iskeleti tapusu ise Metrohan’dır. Bu köklü mekânda 1978-1980 yılları arasında İETT Genel Müdürü olarak görev yapan Suat Kumbasar Bey’in vefatını üzüntüyle öğrendik.

ESKİ İETT GENEL MÜDÜRÜ SUAT KUMBASAR’IN ARDINDAN

1978-1980 yılları arasında İETT Genel Müdürlüğü yapan ve birçok yeniliğe imza atan Suat Kumbasar, 12 Ekim 2004 tarihinde kurum fotoğrafhanesinde ziyaret etmişti. Bizi anlattıklarıyla nostaljik bir yolculuğa çıkarırken kendisi duygulu anlar yaşamıştı.
BAKIN NE KADAR GENÇMİŞİM
Eski fotoğraflarına göz atarken “bakın ne kadar da gençmişim” diye espri yapan Kumbasar, Pek bilinmez ama İETT bir zamanlar Türk sporuna büyük katkılar yapan bir kuruluştu. Bunu  halkımıza anlatmak, duyurmak lazım. Mesela bendeniz Genel Müdür iken Başbakan (Cumhurbaşkanı) Erdoğan Bizim İETT takımında futbolcuydu. Aynı karede gözüktüğümüz fotoğraflar var” Demişti. Bizler kendisinden de ilham alarak hazırlamış olduğumuz Hatıralarla İETT ve Onların da Yolu İETT’den geçti isimli kitaplarımızda İETT Spor’a  geniş yer ayırmıştık.
AYTEKİN KOTİL VE DENİZ BAYKAL İLE HATIRALAR
İETT’ye getirdiği bir çok yeniliği anlatan Suat Kumbasar, dönemin belediye başkanı Aytekin Kotil ile arasında geçen tatlı kavgaları, o yıllarda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Deniz Baykal’la elektriği de elinde tutan İETT’ye kesilecek pay konusunda ki münakaşalarını dile getirdi. 11 ayrı çeşit İETT biletlerini tek tarifeye indirme kararını da uygulamaya koyan genel müdür olan Kumbasar “ Bu kurumun çalışanı olmanın gururunu yaşayın. Bu kurum emekliliğinde bile – Ben İETT’de çalışıyordum- demenin onur sayıldığı bir saygınlığa sahip. Ben kurumumu ölünceye kadar sevmeye devam edeceğim.” diye konuşmuştu. Şefimiz Filiz Acar, Fotoğrafçı Ağabeyim Yakup Ali Turan onunla bu güzel hatıralara şahitlik etmişti.
Mekanı cennet olsun. Ailesinin, sevenlerinin ve İETT Camiasının başı sağ olsun…
Suat KUMBASAR
1932 yılında Erzurum’da doğdu. 1959 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kuvvetli Akım Kolundan mezun oldu. 1959’da İTÜ Elektrik Fakültesinde Elektronik ve Elektrik Ölçmesi Kürsüsünde asistan oldu. Bir süre kamuya ait birimlerde yüksek mühendis ve başmühendis olarak çalıştıktan sonra 1978 yılında İETT Genel Müdürlüğüne atandı. 1981 yılında görevden ayrılan Kumbasar, 1986 yılında İETT’ye geri dönerek Gaz Daire Başkanlığı ve İETT Fen Tetkik Kurulu Başkanlığında üye olarak görev aldı. Suat Kumbasar, 1989 yılında emekli oldu.
ÖLÜM İLANI
Eski İETT Genel Müdürü Suat Kumbasar vefat etmiştir. Cenazesi yarın (11 Ocak 2022 Salı) öğle namazını müteakip Erenköy Galip Paşa camiinden kaldırılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE