• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Dursun Zehir olayında torun ve arkadaşı tutuklandı

-171 gündür kayıp olan Dursun Zehir olayında Yasın Şanal ve yaşlı adamın torunu Kerian Bekar tutuklanırken Enes Günyüz ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Dursun Zehir olayında torun ve arkadaşı tutuklandı

Tayfun TAN

PAZAR: 171 Gün önce eniştesinin evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 71 yaşındaki Dursun Zehir in 5 bin TL için öldürüldüğü ortaya çıktı.

     Araklı nüfusuna kayıtlı Dursun Zehir eşinin Araştırma hastanesinde yatması nedeniyle kaldığı Pazar ilçesi Kirazlık mahallesindeki eniştesinin evinden 171 gün önce çıktıktan sonra kendisinden haber alınamamıştı.

    Müge Anlı programına baş vuran yakınlarının ardından uzun süredir programda tüm detayların görüşülmesinin ardından Torunu Kerim Bekar in çelişkili ifadeler vermesi ve Pazar ilçesinde yapılan araştırmalar sonucunda ortaya atılan Yasın Şanal ismi ile araştırmanın yoğunlaşmasının ardından gözaltına alınan Yasın Şanal yaşlı adamın öldürüldüğünü ve Pazar Kız kalesi yanında gömüldüğünü söylemesinin ardından soruşturma Emniyet Müdürlüğü ekiplerince derinleştirildi..

    Yusufeli ilçesinde çalışan Enes Günyüz un de gözaltına alınmasının ardından İstanbul ta ATV de konuk olan Dursun Zehir in yeğeni Kerim Bekar kaldığı otelden Rize Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak Rize ye getirilmişti.

     İtiraf ettiler

Rize Emniyet Müdürlüğünde sürdürülen soruşturmanın ardından 4 şüpheli çelişkili ifadeler vermesinden sonra Yasın Şanal işlediği cinayeti itiraf etti. Dursun Zehir i torunu Kerim Bekar in azmettirdiğini ifade eden Şanal yaşlı adamın cebinde 5 bin TL olduğunu ve para için yaşlı adamı öldürdüğünü itiraf etti.

     İddialara yalanladılar

Gözaltına alınan taksici 4 üncü kişi olan Serkan Yoğurtçu olayla alakası olmadığını sadece Kerim Bekar a sanal bir internet sitesinden bahis oynayabilmesi için kredi çekmek istediğini, farklı bir mevzuda yardımcı olduğunu söylerken, Enes Günyüz ise olaylardan haberdar olmadığını ancak yaşlı adamı Yasın Şanal in öldürmüş olabileceğini söyledi.

     Şanal “ Kerim bana söyledi”

Dursun Zehir i öldürdüğünü itiraf eden Yasın Şanal kendisine Kerim Bekar in teşvik ettiğini belirterek “sigara içerken yanıma geldi. Bana çok borcu olduğunu ve 'Ailemden para istedim ancak bana para vermediler' dedi. Benden de para istedi bende vermeyince babamdan 50 TL istedi. Babam da vermedi ama yemek ısmarladı. Yine internet kafenin önündeyken 'Dedemden para istedim ama dedem de vermedi' dedi. Dedesinin 'Ne yapacaksın bu parayı' diye sorduğunu söyledi. 'Borcum olduğunu söyledim, borcunu ben ödeyeyim' dediğini söyledi. Bana internet kafenin orada dedemi kaldıracağız dedemde para var bölüşeceğiz şeklinde ifadede bulundu. Hatta biz bu mevzuları Pazar'da sahil de konuştuk. Ertesi gün Dursun Zehir ile buluşmak için Naci Atabey Parkı'na gittim. Dursun Zehir'in buraya geleceğini Kerim bana söylemişti. 'Dedemde para var, onu al bölüşelim' dedi.

     Cesede ulaşılamadı

Parası için öldürülen 71 yaşındaki Dursun Zehir in tüm aramalara rağmen henüz cesedine ulaşılamadı. Deniz polisi denizden aramalarını sürdürürken yaşlı adamın henüz cesedine ulaşılamadığı belirtildi.

BAŞINA TAŞLA VURUP TESTEREYLE PARÇALAMIŞ

Dursun Zehir'i nasıl öldürdüğünü anlatan Şanal "Dursun amcaya gel seninle şöyle biraz yürüyelim diyerek kolundan tuttum ve deniz fenerinin oraya doğru birlikte yürüdük. Giderken 'Neden buraya geldik' şeklinde bir şey demedi. Kerim sürekli benden para istiyor diye bahsediyordu. Ben de deniz fenerinin olduğu yere gelince oradan aldığım bir taşla bayıltma amaçlı Dursun Zehir'in başına vurarak bayılttım ve fenerin olduğu kuyuya doğru çektim. Onu o şekilde orada tekrar bırakıp testere almak için çalıştığım havalimanı şantiyesine gittim. Sonra Dursun Zehir'in olduğu yere doğru gittim. Önce üzerimi çıkarttım sadece pantolon kaldı. Daha sonra Dursun Zehir'in üzerindeki ceketi çıkararak sol ön cebindeki 5 bin TL'yi aldım ve sağ cebinden telefonu aldım. Sonra elimdeki testere ile önce sol bacağını diz üstünden pantolon ile birlikte kestim. Sonra sağ bacağını da diz üstünden kestim. Sağ kolunu omuzunun aşağısından kestim. Sol omuzunu da omuzunun aşağısından kestim. Gövdesi ve başını ayırmadım" dedi.

     5 BİN LİRAYI KERİM İLE BÖLÜŞMÜŞLER

Dursun Zehir'in cebinden aldığı paranın yarısını ve telefonunu torunu Kerim'e verdiğini sözlerine ekleyen Şanal "Olay sonrası eve giderek banyo ettim ve tekrardan Dursun Zehir'in ceketini almak için deniz fenerine gittim. Ceketi aldıktan sonra Kerim ile buluşarak Kerim'e 2 bin 500 TL para ile cep telefonunu ve ceketi verdim. Kerim bana 'Ne yaptın, arkanda kanıt falan bıraktın mı?' diye sorunca bende olan biten her şeyi anlattım ve oradan ayrıldık" dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE