• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇOCUK BAYRAMINDA 104 ÜNCÜ YIL

-Rize Milli eğitim müdürü Yusuf Tüfekçi “Hedefimiz sizleri milli ve manevi değerlerine bağlı, özgürce düşünen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir” dedi.

ÇOCUK BAYRAMINDA 104 ÜNCÜ YIL

     Mustafa BAYRAK

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104 üncü yılı Rize de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

    Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramının 104 üncü yıl törenleri sabah Milli eğitim müdürü Yusuf Tüfekçi nin Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Çelenk koyma töreninin ardından etkinlikler Kapalıspor salonunda başladı.

    Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve il milli eğitim müdürü Yusuf Tüfekçi nin salon içinde çocukların ve halkın bayramını kutlamasının ardından günün anlamı ile ilgili konuşan İl Milli eğitim müdürü Yusuf Tüfekçi “ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun, milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin ve dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli iradenin hayat bulduğu bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederken Türk Milleti'nin geleceğinin, çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir. Hedefimiz sizleri milli ve manevi değerlerine bağlı, özgürce düşünen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bizler bir yandan böyle bir günü kutlamanın sevincini yaşarken diğer yandan dünyanın birçok yerinde ve dahi Filistin topraklarında çocukluğunu yaşayamayan, yavrularımızın da acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu vesile ile zulüm altındaki yavrularımızın bir an evvel özgürlüklerine kavuşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bizler inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır” dedi.

    Çocuklara seslenen Tüfekçi “Kahraman bir milletin çocukları olarak sizler;  ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri olarak sizler ülkemizin değişim potansiyelinin kaynağı ve Türkiye Yüzyılının mimarı olacaksınız.

Ne mutlu sizlere ki, 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin geleceğini gençlere ve siz çocuklara emanet edecek kadar çocuklarına güvenen ve milli egemenliğin ilan edildiği günü çocuk bayramı olarak ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Ne mutlu sizlere ki, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dünya çocukları ile birlikte kutlayan ilk ve tek ülkenin çocuklarısınız. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

       Etkinlikler devam etti

Kapalıspor salonunda gerçekleşen kutlama törenlerinde günün anısına, şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Hediyelerini Vali Baydaş, belediye başkanı Rahmi Metin, Başsavcı Mehmet Emin Patlak verdi. Tören halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve tribün gösterileri ile devam etti. Etkinlikler hafta boyu Rize de çeşitli etkinlikler ile devam edecek, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında sahil parkı üzerinde çelik kanatların gösterisi yapıldı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE