• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ŞAVŞAT TA KOLTUK ÇOCUKLARA EMANET

Belediye Başkanı Aydın Koltuğu Çocuklara Emanet Etti

ŞAVŞAT TA KOLTUK ÇOCUKLARA EMANET

Nurbay Usta

Şavşat Belediye başkanı Durmuş Aydın koltuğu devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şavşat Atatürk Ortaokulu öğrencileri günün anlamı olarak Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Aydın koltuğu okulun öğrencilerinden Burcu Yaran’a teslim etti.

Burcu Yaran Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra ilçe merkezinde bir an önce yapılması gerekenleri anlattı.

Çöp sorunundan, trafiğe kadar birçok sorunları dile getiren Burcu Yaran, “Geleceğe güzel bir dünya bırakmak için çocukların gelecekle ilgili düşüncelerine yer verilmelidir. Büyüklerimiz şehirleri çocuklara görevde dizayn etmelidir. Bugün burada bizim için bu taleplerimizi söyleme konusunda bir fırsat oldu. Umut ediyorum ki yeni seçilen başkanımız bizim isteklerimizi yerine getirecektir. Ayrıca başkanımıza da hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Belediye başkanı Durmuş Aydın da yapmış olduğu kısa açıklamada, “ Geleceğimizin teminatı çocuklarınıza bu koltuğu devretmekten ve nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine çöm teşekkür ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk dünyada hiç bir devlette olmayan bir şekilde çocuklarımıza bir bayram hediye etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Durmuş Aydın, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve çocuklarımızın bu özel bayramlarının tüm dünyaya ilan edilişinin 104. Yıl dönümünü kutluyorum. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü hiç bir zaman unutmamak gerekiyor. Bizler millet olarak hür yaşadık, hür ölürüz. Millet olarak şanlı tarihimizde hep onurla yaşadık ve bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Aydın, kabulün ardından öğrencilere hediye takdim ederek, "Bugün çocuklarımızı ağırladık. Genç başkanlarımız buradaydı sağ olsunlar. Öğrencilerimiz en iyi şekilde  yetişmişler. Öğretmenlerine, idarecilerine ve ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bugün genç başkanlarımızın talimatlarını aldık. Talimatlarını yerine getireceğiz. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye olarak 23 Nisan için çeşitli programlar planladıklarını anlatan Aydın, "Çok anlamlı, çok önemli bir gün. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği, yaşatmamızı istediği çok değerli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin istikbalini ve geleceğini kimseye değil, sadece gençlere bıraktı, gençlere önem verdi. Toplumun geleceğinin gençlerde olduğunu gördü. O anlamda bir kez daha coşkuyla mutlulukla yaşıyoruz" diye konuştu.

Şavşat Atatürk Ortaokulu müdürü Akif Yalduz ve okulun öğretmeni Emel Kalyon da kendilerini ve öğrencilerini makamında kabul eden Belediye Başkanı Durmuş Aydın’a teşekkür ettiler.

Yapılan ziyarette Belediye Meclis Üyesi Serpil Yokuş, Oktay Yılmaz ve belediye sorumlu müdürlerimde hazır bulundular

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE