20 Mayıs tarihinde açılan yaş çay kampanyası sonrası Kurban bayramının denk gelmesi ile bölgeye akın eden Gurbetçilerin çay bahçesine girip kısa sürede ürünü hasat etme istekleri ile yoğunlaşan çay hasadı Çaykur un kontenjan uygulamasına geçmesine neden oldu.
20 Mayıs tarihinde açılan yaş çay kampanyasında Çay fabrikalarını üretime açan Çaykur da izdiham yaşanması ile birlikte alımlar dekar başına 60 kiloya düştü.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım 9 günlük bayram tatili nedeniyle bölgemize çok sayıda gurbetçimiz geldi diyerek” Gurbetçilerimizin bayram tatilinde çay bahçesine girmesi ile birlikte alım merkezlerimizde yoğunluk yaşanmaya başladı. Günlük alım kapasitemiz 9 bin 250 ton, en fazla 9500 ton yaş çay işleyebiliyoruz. Bunun üzerinde çay işlememiz mümkün değil. Çay üreticilerimizin yoğun hasadı ile karşılaştık ve Cuma günü bir milyon iki yüz on yedi bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleşmesi üzerine kontenjanı 100 kilodan 60 kiloya düşürmek zorunda kaldık. Bayram tatilinin bitmesi ile birlikte yaş çay alımlarının normale dönmesini bekliyoruz” dedi.
KURU ÇAY SATIŞINDA REKOR KIRDIK
Genel Müdür Yusuf Zıya Alım şehir merkezinde Çaykur’a ait bulunan satış noktalarından bir günde 600 Bin TL lik hediyelik çay satışı gerçekleştiğini belirterek “Bayram nedeniyle ilimizde yoğun gurbetçi ve tatilciler bulunmakta. Çay satış noktalarımızda yoğunluk oluştu ve rekor satış gerçekleşti” dedi.


