• 13 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    13 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bunun adı provokasyon

-Milletvekili Avcı “Kendi ülkenin Cumhurbaşkanına katil benzetmesi yapıp, iki gün sonra onun en çok destek gördüğü, en çok sevildiği ilde, baba ocağında böyle bir program hangi maksatla düzenlenir, bunun adına provokasyon denir” dedi.

Bunun adı provokasyon

       Fikret KARABULUT

RİZE: İkizdere ve Çayeli ilçelerinde İYİ Parti Genel Başkanına gösterilen tepkilere AK Partiden cevap geldi.

     İkizdere ve Çayeli ilçelerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir in Esnaf ziyaretleri sırasında yaşanan gerginlik ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı “  Kendi ülkenin Cumhurbaşkanına katil benzetmesi yapıp, iki gün sonra onun en çok destek gördüğü, en çok sevildiği ilde, baba ocağında böyle bir program hangi maksatla düzenlenir?

Sayın Akşener Cumhurbaşkanı adayı olarak daha önce de Rize’ye geldi ve hiçbir olay yaşanmadı.

Bugün yaşanan durum açık bir şekilde hemşerilerimizin taammüden tahrik edilmesi sonucu ortaya çıkmış ve Rizeliler Cumhurbaşkanımız konusundaki hassasiyetlerini ortaya koymuşlardır.

Çok büyük bir provokasyon Rizeli hemşerilerimizin sağduyusu sayesinde ucuz atlatıldı!

Hemşerilerimiz demokratik tepkilerini ortaya koyarken asla şiddete müracaat etmedikleri gibi Sayın Akşener’in korumaları ve yanındakiler tarafından tartaklandılar! Mağdur değil mağrursunuz” dedi.

    Katil benzetmesi yakışmadı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ise “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bebek katili Netanyahu’yu -ne hikmetse Rize ziyaretinden 2 gün önce- aynı kefeye koyacaksınız. Buna demokratik tepki gösteren hemşerilerimize il dışından getirdiğiniz kişiler ve koruma ekibiyle galiz küfürler yağdırıp, barbarca saldıracaksınız. Sonra da Rizeli hemşerilerimize çapulcu diyeceksiniz. Kimlerin kimleri nerelerden toplayıp getirdiği görüntülerde çok net görülüyor! Olmadı sayın başkan, hiç olmadı! Bir bayan nezaketine hiç yakışmadı. Hemşerilerimizden özür dilemeni bekliyoruz” dedi.

     Amaç neydi?

İkizdere AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Havuz ise “Vatandaşlarımızın derdini dinlemeye gelirken (!) neden yüzlerce araçla baskın yapar gibi buraya gelindi? Amaç neydi? Heyettekiler ilçeye giriş yaptığı andan itibaren vatandaşa sürekli küfür, tehdit ve hakaretler savurdu.

Akşener'e, Cumhurbaşkanımızı Netanyahu'ya benzetmesi konusunda soru sormak isteyen vatandaşa, heyette ki bir kadın küfür etti ve sataşmalara başladılar. Vatandaşımızı dinlemek için buraya geldiklerini söylediler fakat soru soran vatandaşlara, esnafa ve basın mensuplarına yumruklarla saldırdılar. Akşener'in, Cumhurbaşkanımızın memleketine gelmeden birkaç gün önce böyle bir açıklama yapması da düşündürücüdür. Rize vatanına, milletine, bayrağına ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'a bağlıdır. İkizdere misafirperverdir fakat böyle bir benzetmeyi kabul etmesini de kimse beklemesin” dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE