• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BOĞAZ VE FENER MAHALLESİ AİLE BSAHÇESİ AÇILDI

-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin halkın en çok talep ettiği sosyal tesislerin yapımına devam edeceklerini belirterek “ Merkez sahil tesislerimizin 10 Mayıs ta ihalesini yapıyoruz. Rize denizcilik tarihine imza atan bir ildir ve 1854 yılında ilk deniz feneri Rize de yapılmıştır” dedi.

BOĞAZ VE FENER MAHALLESİ AİLE BSAHÇESİ AÇILDI

   Mustafa BAYRAK

RİZE: Belediye tarafından Boğaz Mahallesi deniz dolgusu üzerinde yapılan sosyal tesisler ve Denizcilik müzesi hizmete girdi.

     Rize Merkez Boğaz ve Fener Mahallesi sahilinde deniz doldurularak yapılan sosyal tesisler vatandaşların katılımı ile hizmete girdi.

     Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin “ Hizmet kazma vuruşu ile başlar. Tarihi simge olarak Karadeniz bölgesinde ilk deniz feneri bu sahilde 1854 yılında yapıldı. Denizcilik sektöründe yer alan iş adamlarının yüzde 60 inin Rizeli olması Denizcilikte bu tarihi fenerin önemini bir kez daha ortaya koymakta. Denizcilik kültürü olan bir şehiriz. Bu tesislerin içinde Denizcilik müzesi bulunmakta ve tarihimizde yer alan Denizcilik sektöründe yer alan ürünler yer almakta. Aynı zamanda 150 yıllık zeytin ağacı, Mandalina, Portakal ve çeşitli kültür meyve ürünlerimiz yer almakta. Bu tesis ile Deniz sahili ile Rize ye buluşturduk. Aynı zamanda buradan başlayacak bisiklet yolu ve yaya yolu Bozuk kaleye kadar uzanmakta. Isırlık tesislerimiz kısa bir süre sonra hizmete girecek, bunun yanında şehir merkezinde 600 dönüm dolgu üzerinde millet bahçesi ihalesini 10 Mayıs ta yapacağız. Yapılan yatırımlar hükümetten aldığımız destekler ile yapılmaktadır” dedi.

    AVCI” Rize de büyük işler yapıldı”

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı ise Rize’nin kabuk değiştirmeye devam ettiğini belirterek “ Projelerimiz hayata geçiyor. Tarihi kimliğe yakışan bir tesis yapıldı. İlimizde Havalimanı, ovit tüneli gibi bir çok eser kazandırıldı. Şehir hastanesi çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda çok sayıda insanımızın çalışabileceği Lojistik merkez inşaatı sürüyor. Lojistik merkeze bağlanacak Sarp –Samsun hızlı tren yolu ile ilgili proje çalışmaları başladı. Aynı zamanda Horasan a bağlanacak oradan da Çin e bağlanacak tren yolu ile ilgili çalışmalara hız vereceğiz. Kentsel dönüşümde Başarılı operasyonlarla belediye blokları yapıldı. Bunlara devam edeceğiz” dedi.

     “TARİHİ SEÇİME GİDİYORUZ”

Avcı konuşmasında 14 Mayıs ta tarihi seçime gidileceğini belirterek “ Bir yanda teröristlerle birliktelik yapan, diğer yanda terörü temizleyen bir yapı var. Cumhurbaşkanımıza destek vermek için bir sürü neden var. 15 Temmuz da ayaklarını uzatarak kahve için ile meydanlarda olan iki ayrı lider var. Bir yanda ezandan, Cumhuriyetten rahatsız olanlar var ve bunlar meclis çatısı altına girmeye çalışıyor. 17-25 Aralıkta FETO nun ses kayıtlarını dinleten Kılıçdaroğlu şimdi ise kendi ses kayıtlarının ortaya çıkacağını düşünerek algı operasyonu yapmakta. Fazla değil, 10 gün önce terörist kadın kazanamazsak ülkede olaylar çıkacak diye tehdit etmekte. Fazla değil, bu konuşmaların 20 gün sonra hepsinin hesabı sorulacak” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE