• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

2020’de elektrik en çok üçüncü çeyrekte tüketildi

Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde abonelerine elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, hizmet bölgelerinde 2020 yılına ait üçüncü çeyrek elektrik tüketim rakamlarını açıkladı. Çoruh bölgesinde bu yılın en yüksek elektrik tüketimi temmuz ayında gerçekleşirken, Fırat bölgesinde ise en yüksek tüketim ağustos ayında gerçekleşti.

2020’de elektrik en çok üçüncü çeyrekte tüketildi

    HABER MERKEZİ

  Aksa Elektrik, hizmet verdiği Çoruh ve Fırat bölgelerindeki üçüncü çeyrek tüketim oranlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çoruh bölgesinde 2020 yılının en yüksek tüketimi temmuz ayında gerçekleşirken Fırat bölgesinde ise ağustos ayında gerçekleşti.

 Sanayi ve ticarethane elektrik tüketimleri arttı

Covid-19 salgınıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşanması ve üretimin sekteye uğraması sebebiyle düşen sanayi ve ticarethane abone grubunun elektrik tüketiminde, normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte, temmuz, ağustos ve eylül aylarında artış kaydedildi.

Çoruh bölgesinde sanayi grubunda ikinci çeyreğe göre Artvin’de yüzde 74, Giresun’da yüzde 11, Rize’de yüzde 64, Trabzon’da yüzde 33 artış kaydedilirken Gümüşhane’de yüzde 30’luk bir düşüş yaşandı. Ticarethane grubundaki elektrik tüketiminde ise Trabzon’da yüzde 115’lik rekor artış kaydedilirken onu yüzde 29 artış ile Artvin, yüzde 20 artış ile Rize, yüzde 21 artışla Giresun ve yüzde 15 artışla Gümüşhane izledi. Çoruh bölgesinde ticarethane grubunun toplam elektrik tüketiminde yüzde 60’lık artış yaşanırken sanayi grubunda ise bu oran yüzde 41 olarak gerçekleşti.

 Fırat bölgesinde de sanayi ve ticarethanelerdeki elektrik tüketimi ikinci çeyreğe göre artış gösterdi. En yüksek artış yüzde 51 oranıyla Malatya’daki ticarethane grubunda yaşandı. Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamada aynı grupta tüketim oranlarında yaşanan artış Elazığ’da yüzde 34 Bingöl’de yüzde 17 Tunceli’de ise yüzde 3 olarak belirtildi. Sanayi grubunda ise en yüksek artış yüzde 24 ile Bingöl’de olurken onu yüzde 23 ile Malatya, yüzde 5 ile Elazığ izledi. Tunceli’de ise sanayi grubunda ikinci çeyreğe göre yüzde 10’luk düşüş kaydedildi.

 Mesken elektrik tüketimi en fazla yüzde 22 ile Malatya’da arttı

Çoruh Bölgesi’nde meskenlerin ortalama elektrik tüketimi bir önceki çeyrek dönemine göre (nisan, mayıs, haziran) yüzde 15 azaldı. Çoruh bölgesinin ortalamasına bakıldığında meskenlerde elektrik tüketimi azalış gösterse de Gümüşhane’de meskenlerin ortalama elektrik tüketimi bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 16 arttı.

 Fırat Bölgesi’nde ise mesken elektrik tüketimi ikinci çeyreğe göre yüzde 20 artarken, en yüksek artış yüzde 22ile Malatya’da gerçekleşti.

 Artvin’de elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 31 düştü

Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinde 1,2 milyondan fazla abonesi bulunan Aksa Çoruh Elektrik tarafından, yılın üçüncü çeyreğindeki elektrik tüketimleri geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 10’dan fazla düşüş olduğu açıklandı.

 Verilere göre Çoruh bölgesinde tüketimdeki en belirgin azalma, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yaklaşık yüzde 31 düşüşle Artvin’de gerçekleşti. Bu oran Rize’de yüzde 13, Trabzon’da yüzde 8, Gümüşhane’de yüzde 1,7, Giresun’da ise 1,5 düşüş olarak kaydedildi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE