• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ Rize tarihi günlerinden birini yaşadı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal referandum öncesinde durum değerlendirmesi yaparak “ 12 Ekim 2001’den beri Rize’de birçok kez miting yaptık ve her seferinde Rizeli hemşerilerimiz Cumhurbaşkanımıza karşı bizi mahcup etmedi, Son mitingde de muhteşem bir kalabalık vardı” dedi.

“ Rize tarihi günlerinden birini yaşadı.

RİZE: AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 2001 yılından beri Rizelilerin kendilerine verdiği destekten memnun olduklarını belirterek “ Bu destek 15 yıldır sürüyor, bizlerde hemşerilerimiz için tüm gayretlerimiz ile çalış,ıyoruz” dedi.

     AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal referandum ve Rize”de genel durumu değerlendirdi Karal “  Bizim burada arzumuz, gayemiz Rize’de yüzde 80’in üzerine çıkmak. Hedef bu ve bu rakamı bulmamamız içinde bir nedenimiz yok. AK Parti seçmeni başta olmak üzere, Rize’de MHP seçmeni, Saadet Partisinin de aklıselim seçmenleri, CHP’nin de yine sağduyulu seçmenleri bu konuya bir siyasi mücadele olarak bakmayarak, ülkenin geleceği olarak meseleye bakacaklar. Buna ben yürekten inanıyorum. Çünkü bir seçim değil, bu partilerin oylanması değil, burada bir partinin iktidara gelecek veya iktidardan düşecek bir olay değil. Bu ülkenin önünün açılması meselesidir. Bu ülkede bir daha koalisyonlar olmasın diye hayal eden tüm siyasi partili seçmenlerimiz bu konuda çok olumlu bir karar vereceklerine yürekten inanıyorum”

“ Rize’de Ödenek Sıkıntısı Yoktur”

“Cumhurbaşkanımızın Rize mitinginde en önemli konu Havalimanı meselesidir. Artık Rize’miz bir havalimanı kavuşacak ve bunun temeli atıldı. Bu projenin ilk fikri Ayder yaylasında 26 Ağustos 2013 tarihinde Haşimoğlu otelde atılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız orada bize bu konu ile ilgili bir rapor hazırlamamızı istemiş, talimatını vermişti. O özel görüşme sonrası biz filen çalışmalara başlamış, önce proje daha sonra ihale aşamasına getirmiştik. Şimdi birileri kalkıyor, Havalimanı meselesi konuşulmaya başlandıktan sonra çok uzun süre ihale aşamasına geldi diyor. Her proje konuşulduğunda yapıldı anlamına gelmiyor. Ovit tüneli 160 seneden beri konuşuldu, bakın yeni bitmeye başladı. Güney çevre yolu da Anavatan partisi döneminden buyana konuşur, durur Rize’de. O projede bizim dönemimizde nasip oldu. Onun için bir şeyin ne zaman konuşulması değil, fili olarak ne zaman adım atılmaya başlandı, önemli olan budur. 2013 yılında konuşulmaya başlandı ve yaklaşık 3 yıl içinde etüt çalışmaları başlanarak ihalesi yapıldı. Ben o zaman dedim ki; “2017 yılının başlarında ilk taşı denize dökeceğiz” demiştim. Aynen bu sözümde hiçbir sapma olmadı. O zaman malum, ikide bir Rize’ye gelerek karıştıran bazı siyasetçiler var. Bunlardan bir tanesi fitne çıkarmakta geri kalmadı. Benim bu sözüm sonrası ;” Kesinlikle bu tarihte temel atılmayacak” demişti. Milletin kafasını karıştırmaya devam etmişti. Peki, sözümüzde durduk mu? Durduk. Şubat ayı sonu itibariyle denizde ilk dolgu başlamış, Nisan ayında da resmi tören yapıldı. Artık bizim Havalimanı konusunda takip edeceğimiz konu şudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın gerekli talimatları eşliğinde en kısa süre içinde bu havalimanı bitirilmesi olacak. İlgili firmanın verdiği bilgiler doğrultusunda 3,5 yıl belki daha da kısa süre içinde bu bitirilecektir. Hiçbir ödenek sorunu yoktur. Yatırım programına ayrılan paralarla biz iş bitirmedik. Bu iş Güney çevre yolu, Ovit, Salarha Tüneli, Rize limanı projesinde de böyle olmuştur. Bütün Rize’mizdeki ulaşım yatırımları ve diğer yatırımlarda hiçbir zaman parasızlık yüklenici firmalara biz çektirmedik. Paradan dolayı hiçbir yatırım gevşemedi, durmadı. Zaten ihaleyi alan firma çok güçlü bir firmadır. Allah’ın izni ile en kısa süre içinde havalimanı projesi tamamlanacaktır diye ümit ediyorum”

“Türkiye’de en çok istimlak bedeli Rize’de ödendi”

“ Rize’de ulaştırma yatırımlarının toplamı 4 Katrilyonu aştı. Bunun içerisinde en büyük kalem ulaştırma yatırımları tutuyor. Eğitim, sağlık, altyapı, köydeş, DSİ yatırımları var. Yaklaşık 850 Trilyon DSİ yatırımı yapılmış Rize’mize. Toplamda 13,5 Katrilyon yatırım yapıldı. Yaklaşık 17 ayrı yerde şantiyelerimiz var. İyidere – İkizdere yolu, Güney Çevre yolu, Salarha Tünel Projesi, Büyükköy – Güneysu yolu, Derepazarı – Kendirli yolu, Pehlivantaşı – Kalkandere yolu, Akpınar – Armutlu- Büyükköy yolu, Çayeli – Sefalı- Erenler yolu, Veliköy yolu gibi bir çok yerde şantiyeler devam ediyor. Burada esas parayı istimlak bedeli tutuyor. Rize, Türkiye’de en çok istimlak bedeli parası ödeyen illerin başında geliyor.”

“Şehir Hastanesi En Büyük Hayalimizdir”

“ Şehir hastanesi bizim en büyük hayallerimizden biridir. Gerçi Rize’de hemşerilerimiz sağlık yatırımları konusunda ciddi bir problem yoktur ama şehir hastanesinin hizmet kalitesinden yararlanmalarını önemsiyoruz. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımızın bir önceki Rize ziyaretinde gündeme gelmişti. Sağlık Bakanlığına önerilen sekiz yer uygun görülmedi. Mecliste diğer Milletvekilleri arkadaşlarımız ve Sağlık Bakanı ile yaptığımız toplantıda bize ;” 200 dönümlük bir deniz üzerinde dolgu alanı olursa bu işe sıcak bakarım, eğer bu dolgu işi uzun sürecekse Sanayi sitesi alanı, serbest bölge ve hal bölgesini içine alan” bir proje olursa şehir hastanesi gündeme gelir demişti. Burada en önemli konu sanayi sitesinin oradan taşınıp, bir başka alanda sanayi sitesinin kurulması ve o alanda bir şehir hastanesi projesinin hayata geçirilmesi. Tabi bu kolay bir iş değildir. Sanayi sitesi mevcut haliyle görüntü kirliliğine sebep veriyor, hemde şehir içinde kalmasıyla çok hoş bir görüntü arz etmemektir. Bu konu üzerinde arayışlarımız devam etmektedir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Rize Sanayi sitesi yönetimi arasında görüşmeler devam ediyor. Bu konu üzerinde Rize Belediyesinin de çalışmaları devam ediyor. İlgili kurumlar çalışmalarını olumlu sonuçlandırdığı takdirde Rize şehir hastanesi konusunda belli adımlar atılacaktır diye ümit ediyorum”

 

“ Bina Sahipleri Mağdur Edilmemeli”

 

“ Rize’de ki şehir içi trafiğini azaltma adına Güney Çevre yolunu, Sahil yoluna bağlama projesinde onay süreci devam ediyor. İhaleye çıkmaları henüz sonuçlandırılmadı. Bunlardan bir tanesi TIP Fakültesi kavşağı, diğeri Müftü Mahallesi Kavşağı, Üçüncüsü Dalyan kavşağı ve dördüncüsü de Dosma – Sahil arasında ki bulvardır. Bu dört önemli projenin ihale çalışmaları henüz başlamadı. Bu bölgede yaşayan hemşerilerimizin istimlak konusunda gönülleri alındıktan sonra adımlar atılacak. Hemşerileri kırmadan, dökmeden, mağdur etmeden bu projeleri yapmayı arzı ediyoruz. Bu konuda kararlılığımız bu projelerin yapılması ama projeleri yaparken de hemşerilerimizi mağdur edilmemesi konusudur. Bu iki anlayışı beraberce yürütüyoruz. Tabi bunlar Rize’nin önünü açacak devasa projelerdir. Türkiye'nin hiçbir vilayetinde şehir merkezinde böylesine devasa projeleri Karayolları Genel Müdürlüğü yapmaz, biz Rize için bu gayreti ortaya koyduk ve Ankara’dan kopardık. Şehir trafiğini çözmenin tek yolu var o da şehirde yol yapmamız lazım, yolları açmanız lazım, yolları açmak içinde yıkmak lazım. Yol açmanın yolu yıkmaktan geçiyor. Maalesef bu iş böyle Dünyanın her tarafında böyle. Ana arterleri, bulvarları, yolları açacağız ve bu şehri daha güzel, yaşanabilir bir hale getireceğiz. Bu alanda arzumuz, gayemiz yıkılacak olan binaların sahiplerini mağdur etmemek, onların emeklerinin karşılığını alabilmelidir. Bu konuda ilgili kurumlar nezdinde görüşmeler, çalışmalar devam ediyor”

“ Çaykur’un eleman alımı teşebbüsünü destekliyoruz. Sonuçta 1.500 kişilik alımı işsizlik noktasında kısmen bir rahatlama getirecek. Çaykur’ın işçi alımı konusunu bende basından öğrendim. Bu konuda ÇAYKUR yönetimi inşanla gerekli çalışmaları yapmadan önce biraz daha istişareli bir adım atar diye düşünüyorum, bu konu hakkında diğer sorularınızın muhatabı ben değil, ÇAYKUR yönetimidir”

Rize AK Parti Milletvekili Hasan Karal, son olarak 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında Rize merkez ve batı bölgelerinde yüzde 90’lar seviyesinde olduklarını, şehrin doğu ilçelerinde ise oranın ise daha düşük olduğunu belirterek, sonuç olarak yüzde 80’in üzerine çıkacaklarını ifade etti. 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE