• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Vergi rekortmenlerine plaketleri verildi

-TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklioğlu TOBB Yönetiminin ağırlıklı Rizeli olduğunu belirterek “ Rize son yıllarda gelişmeye başladı, Ovit Tüneli, OSB, Havaalanı yapılması ve Lojistik üs ün devreye girmesi ile Rize son yıllarda büyük bir gelişme kaydetti. Bu şehrin değerini bilin, Yeşil ile Mavinin birleştiği doğa harikası bir kentte yaşıyorsunuz, ne olur doğayı bozdurmayın” dedi.

Vergi rekortmenlerine plaketleri verildi

    Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize Sanayi ve Ticaret Odası tarafından Ramada otelde düzenlenen Gelir vergisi, kurumlar vergisi ve meslekte 40 yılını dolduranlara plaket töreni yapıldı.

    Ramada otelde Sanayi ve Ticaret Odası tarafından yapılan Kurumlar vergisi, Gelir vergisi ve meslekte 40 yılını dolduran iş adamları plaket törenine eski Spor bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklioğlu, Siyasi parti il başkanları, Kurum müdür ve amirleri ile Rize tüccar ve esnafı katıldı.

    Toplantıda konuşan RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Rize’nin çaydan sonra turizme yöneldiğini belirterek” Turizm Rize için olmazsa olmazlardan biridir, yapılacak olan Kentsel dönüşüm ile Rize’nin değeri daha da artacaktır, bu konuda dirayet gösteren Rize Valisi Kemal Çeber”i kutluyorum” dedi.

     Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise verilen vergilerin yeniden halka hizmet olarak döndüğünü belirterek “ Rize “de istihdama yönelik çalışmalar yapılmalı, ayrıca en çok istihdam yaratan iş adamlarının ödüllendirilmesi gerekmekte” dedi.

    TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklioğlu ise ülkeye Cumhurbaşkanı kazandıran bu toprakların değerini bilin diyerek başladığı sözlerinde “ Rize doğası, yeşil ve mavisi ile bütünleşen bir şehir, bu şehrin bozulmasına asla izin vermeyin, Rizeli cennette yaşıyor. Rize son yıllarda gelişmeden payını almaya başladı. Ovit tüneli, OSB nin hayata geçmesi ve yeni OSB için kamulaştırma yapılması, Havaalanı inşaatının devam etmesi, yine Lojistik Üs un projesinin yapılarak ihale aşamasına gelmesi, bunlar önemli gelişmeler. Rize istatistiklerine baktığımızda Karşılıksız çıkan çek sayısı ülkemizde yüzde bu yıl yüzde 71 iken Rize “de yüzde 9, önceki yıl ülkede yüzde 76 iken Rize “de yüzde 10, senetlerde ise Türkiye genelinde yüzde 55 iken Rize yüzde 11 ler de, bu da Rizelinin sözünün senet olduğunu gösteriyor. TOBB olarak Rize “de 3 okul yaptık. Fen lisesi, İlköğretim okulu ve İmam hatip okulu yaptık. Bu bizim Rize’ye verdiğimiz önemi göstermekte, Rize “de Borsamız ve Sanayi odamız 5 yıldızlı hizmet vermekte. Ülke olarak İstihdamdan en fazla vergi alan ülkeler arasında Dünya da birinci sırada yer alıyoruz” dedi.

     Vergiler hizmet olarak dönüyor

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise verilen her verginin ülkeye yol, su, köprü, fabrika ve çeşitli hizmetlerle dönüş yaptığını belirterek “ Son yıllarda ülkemizde büyük gelişmelerin temelinde sizlerin verdiğiniz vergiler yatmaktadır. Yine savunma sanayimizde ki gelişmeler yine sizlerin vergileri ile önem kazanmaktadır. Tüm esnaf, tüccar ve sanayicimiz bunun bilincindedir” dedi.

     Rize valisi Kemal Çeber ise ülkeleri ayakta tutan ödenen vergiler olduğunu belirterek “ Ülkemizin her yeni atılımına iş adamlarımızın, sanayicimizin katkısı vardır” dedi.

    Konuşmaların ardından Kurumlar vergisi, gelir vergisi ve meslekte 40 yılını dolduranlara plaketleri verildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE