• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Üst düzey yöneticiler Rize ”den olmalı

-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Pandemi sürecinde çalışmalara devam ettiklerini belirterek “ Bayram sonrasında Belediye blokları ile ilgili yıkımlar başlayacak, en ince detayına kadar projeyi masaya yatırdık ve çalışmalara başlayacağız. Belediye olarak çok yönlü çalışmalarımızı değerlendiriyoruz. Yağlıtaş Mahallesinde 250 dönüm arazı kamulaştırıldı ve burada TOKİ Konutları yapımına başlanacak” dedi.

Üst düzey yöneticiler Rize ”den olmalı

RİZE: Belediye Başkanı Rahmi Metin Dağmaran tesislerinde gazeteciler ile bir araya gelerek 1,5 yıllık çalışmaları değerlendirdi.

      Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yardımcıları ve çeşitli birim müdürleri ile birlikte Dağmaran tesislerinde sabah kahvaltısında bir araya geldi. Metin burada yaptığı açıklamada “ Pandemi ile birlikte sıkıntılı bir dönem yaşadık, ancak çalışmalarımıza ara vermedik. 2019 Mart ayında başladığımız görevimizde 1024 çalışanımızla hizmet vermeye başladık, emekli olanlarla birlikte bugün bu sayımız 965 e indi. Belediyede borcun büyüklüğünün önemi yok, şu an rahatlamış durumdayız ve  yeni gelir getirici hamleler ile birlikte daha iyi duruma geleceğiz. 2019 ve 2020 yılını artılar ile kapattık. 46 mahallemizin muhtarları ile birlikte hareket ediyoruz” dedi.

     Bloklarda son durum

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Belediye Blokları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise “ 23 dönüm arazı üzerinde bulunan birinci etap blokların bayram sonrasında  çalışmalar başlayacak. Bu konuda titiz bir çalışmamız oldu. Bakanlık hemen yıkmaya giderken biz yanlışların olmamasına dikkat ettik. Bakanlık gaza basarken biz frene bastık, Bayramdan sonra Yağlıtaş TOKİ Binaları ve Bloklar için son kez bir araya geleceğiz. Bunlarla ilgili olumsuz bilgiler daha çok yaygın hale geliyor. Yağlıtaş mevkiinde 6-7 katlı binalar olacak ve burada 250 dönüm arazı kamulaştırması gerçekleştirildi. Buranın kontrolü tamamen bizde olacak” dedi.

      Millet bahçesi

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Sahilde İtfaiyeden , Çaykur a kadar olan alanda 240 dönüm dolgu alanı bulunduğunu belirterek , burada dolgu çalışmaları devam ediyor ve sahilde olta balıkçılığı yapılan yerler olacak, sahilde kesinlikte denize yakın iş yerleri olmayacak, 50 metre kare yer kiralayanlar bunu 500 metre kare yaptılar, hormonlu büyümelere izin vermeyeceğiz.400 dönümlük alana kavuşacağız. Alipaşa mendireğini 300 metre uzatacağı üniversite önünde 10 dönümlük bir dolgu alanı yapacağız,, burada halkın dinlenebileceği yerler olacak. İslampaşa mahallesinde çiçekçilerin önünde toprak dolgusunun önünde taş dolgusu yapacağız” dedi.

    Teleferik projesi

Sahilden  Dağbaşı na teleferik projesi için Avusturalya dan bir firmayı çağırdıklarını belirten Başkan Metin “ Şahin tepesinde 27 dönüm arazı kamulaştırıldı, daha önce Lünapark in oradan Şahin tepesi düşünülüyordu, biz bunu İtfaiye nin yanından Ziraat Çay bahçesi oradan da Dağbaşı olarak planladık, 6 ile 8 kişilik kabinler olacak. Direk mesafeleri 2,5 km olabiliyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

     Terminal için yer var

Mevcut terminal binasının 10 dönümlük alanda olduğunu bunun 1,5 dönümünün kendilerinin tapulu malı olduğunu geri kalan 8.,5 dönümlük araziyi belediyenin üzerine aldıklarını belirten Rahmi Metin “ Çiftekavak mevkiinde 2 ayrı nokta bulduk, birine karar vereceğiz, ayrıca Zihni derin Çay fabrikası yanında 11 dönüm Karayollarının arazisini 295 milyon TL ye satın aldık. Yine Orman müdürlüğü ile sağlık müdürlüğü binasının 3,5 dönümlük yerini belediyeye aldık, burada otopark ve yeşil alanlar yapacağız” dedi.

      PTT arkasında 3 dönümlük ortada bulunan binaların kamulaştırıldığını belirten Metin “ Burada  meydan ve el sanatları satış yeri yapacağız, Şehir merkezinde Park otel den orta camiye kadar binalarda cephe iyileştirme çalışmaları yapacağız. Demokrasi meydanında bulunan bina üzerinde helikopter maketi ve bu maket içinde 12 kişilik tüm ili tanıtan Rize”yi tanıtıcı film izleteceğiz, yerli ve yabancı turistler gidecekleri yerleri buna göre belirleyecekler. Yine  Dağbaşından gelen su borularına At meydanı mahallesinde tribün takarak aylık 300 bin TL gelir elde edeceğiz” dedi.

       Çay çöpünden mangal kömürü

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin çaykur dan 10 bin ton çay çöpü anlaşması yaptıklarını belirterek “ Organize sanayide bununla ilgili tesis kuruyoruz ve çöpten mangal kömürü ve enerji üreteceğiz. Yılda 4 bin ton mangal kömürü üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

     Bat çık projesi

Rize Belediye başkanı Rahmi Metin yeni emniyet binası önünde Bat çık projesi ile Menderes bulvarının yapılacağını belirterek “ Bat çık sistemini uzatabiliriz, bununla ilgili çalışmalarımız var. Stadyum yanında iki köprüyü geçecek şekilde Denizi getireceğiz ve yukarı kısımda kano pisti yapacağız. İlimizde her gün 120 ton çöp toplanmakta bunun yüzde 30 veya 40 lık bölümü ayrıştırılarak yararlı hale getiriliyor. Çamburnu mevkiinde bulunan çöp tesislerine buna göre ödemelerimizi azalttık.  Yine alt yapıda önemli ameliyatlar yaptık ve 16 deremizde çalışmalarımız devam ediyor, burada su , kanalizasyon ve pis suları ayırıyoruz” dedi.

     Üst düzey yöneticiler Rize’den olmalı

Rize’yi yönetecek kişilerin üst düzeyde Rize den olması gerektiğini belirten Başkan Rahmi Metin “Rize de yaşayan Rize’nin sorunlarını çözer. Bu sporda da aynı yerel hizmetlerde de aynıdır. Rize de yaşayanlar sorunları daha çok iyi bilirler” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE