• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kimse turizmden ağlamasın

-Rize Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu Turizmde canlı bir sezon yaşadıklarını belirterek “ Yaylalarda ve turizm bölgelerinde otel ve pansiyonlarımız ful çekiyor, fiyatlar iki katına çıkmış ancak yine yer bulmakta zorlananlar var, turizmden yararlanamayanlar kabahatleri kendilerine bulsunlar” dedi.

Kimse turizmden ağlamasın

RİZE: Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu Rize’nin turizm de altın sezonu yaşadığını belirterek “ Kimse yalandan ağlamasın, otel fiyatları iki katına çıktı, yüksek kesimlerde yer bulmak torpil işi oldu” dedi.

   Rize’nin turizmde altın sezon yaşadığını belirten Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu Bayram süresince Ayder yolu tamamen araçlarla kapandı, zil kale aynı şekilde, Çağrankaya ve diğer turistik yerlerimizde araç sayısı oldukça arttı ve araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Fırtına vadisinde uzun araç kuyrukları oluştu. Ziplinciler, Raftingciler, salıncaklılar çok iyi para kazandılar. Fındıklı Çağrankaya da bulunan 14 pansiyonda yer bulmak çok zor, fiyatlar iki katına çıkmasına rağmen yer bulunamıyor. Ayrıca Çayeli Ağaran Şelalesi bölgesinde iki otel tamamen dolu ”dedi.

    Ayder de yer bulmak zor

Ayder de fiyatların iki katına çıktığını belirten Hocaoğlu “ Ayder de oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Ayder de otellerde yer bulmak oldukça zor, fiyat artışlarına rağmen yer bulunamıyor. Şu anda Badara yaylasında bulunan pansiyon kulübelerde yer bulmak bile zor, fiyatlar 500 TL ye çıkmasına rağmen insanlar yer bulamıyor” dedi.

    Yaylalar doldu

Hocaoğlu yaylalarda doluluk oranlarının yüksek olduğunu belirterek “ Sıvrikaya, Anzer, Kito, Batara, Yukarı Kavran, Pokut, Salde yaylalarında yer bulmak çok zor, günü birlik buralara gidenler var, Son zamanlarda Arap turist sayısında ki artış nedeniyle yaylalarda ve turistik yerlerde yer bulmak çok zor” dedi.

     Pazarlama önemli

Rize de 8 bin dolayında yatak kapasitesi olduğunu belirten Hocaoğlu “ Pazarlama ve tanıtım önemli, fiyatlardan taviz vermeyenler, maalesef yüzde 40 ile 60 arasında doluluk yaşıyorlar. Bunların öncelikle kendilerine bakması lazım.  Turizmde taviz vermeyenler bu sezondan istedikleri gibi yararlanamazlar” dedi.

    Lokantalar çay vermiyor

Şehir merkezinde lokantaların doluluk oranının arttığını belirten Hocaoğlu “ Şehir merkezinde son zamanlarda lokantalar çay bile vermiyor, müşteri erken kalksın gitsin ve yerine başkası gelsin diye çay ikramı olmuyor. Neredeyse Para bırak git diyecek hale geldik, öyle bir sektör yok. Kimsenin turizmden ağlamaya hakkı yok, ağlıyor ise kabahati kendine bulacak” dedi.

     15 Ek uçak iniyor

Trabzon hava alanına her gün yurt dışından 15 farklı uçak indiğini belirten Hocaoğlu “ Rize hava alanının bitmesi ile birlikte Rize turizmden daha çok yararlanacak, Trabzon bu işi iyi yapıyor ve pazarlama ağını iyi kurdu, Arapça bilen tercümanlarla bölgeyi gezdiriyorlar. Rize pazarlama ağını iyi oluşturduğu taktirde hava alanının açılması ile mevcut yatak kapasitemiz bize yetmeyecek” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE