• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Festivalde ödül töreni

- Vali Çeber, sosyal ve kültürel projelerin artarak devam ettirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaparak “Rize’nin kültür ve sinema hayatına önemli bir renk ve fayda kattığını düşündüğümüz Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali kapsamında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Festivalde ödül töreni

RİZE: 28 Ekim 1 Kasım tarihleri arasında Rize’de düzenlenen Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik filmleri festivali sona ermesi ile ödül töreni düzenlendi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü organizasyonluğunda gerçekleştirilen Uluslararası “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali’nin” Ödül Törenine katıldı. Ödül töreninde Vali Çeber’e eşi Neslihan Ayan Çeber’de eşlik etti. Programa Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Abdullah Şen, İlçe Kaymakamları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, kamu kurum kuruluşları yöneticiler, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katılım sağladı.

28 Ekim-1 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen Çay Film Festivali süresince Rize’de Film Gösterimi ve Söyleşiler, Kısa Film Atölye Çalışması, Açık Hava Film Gösterim etkinlikleri düzenlendi. Program Ödül Töreni ile sona erdi. Rize Valiliği himayesinde düzenlenen Çay Film Festivali Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve kamu kurum/kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile gerçekleştirildi.

Ödül Töreninde katılımcılara plaket ve hediyeler takdim edildi. Plaket taktimi sırasında konuşma yapan Vali Çeber, sosyal ve kültürel projelerin artarak devam ettirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaparak “Rize’nin kültür ve sinema hayatına önemli bir renk ve fayda kattığını düşündüğümüz Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali kapsamında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının coşkusunu yaşadığımız bu haftada ilimizde ikincisini düzenlediğimiz Çay Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali vesilesiyle, Ömrünün yarısından çoğunu cephelerde geçiren, cephede bile kitap okumayı ihmal etmeyen; eğitimi, kültürü, sanatı hep öncelikte tutan Cumhuriyetin ilanından sonra kurduğu kurumlar, tesisler ve söylemleri ile bizlere öncülük eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum.  “ dedi

Vali Çeber konuşmasının devamında, “Rize, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok önemli liderler ve iş adamlarının yetiştiği bir şehir olmanın yanı sıra çok önemli sanatçıların da yetiştiği bir şehirdir. Çok değerli sanatçılara sahip olan ilimizde çokça sanatsal aktiviteler gerçekleştirilmekte ve yapılan her aktivite bizleri gururlandırmaktadır. Bu vesile ile uzunca bir süredir bu aktivitenin gerçekleştirilmesi için çaba gösteren arkadaşlarımın, mutlaka hiç ara vermeden, yorulmadan, heyecanlarından bir şeyler kaybetmeden bu tip çalışmalara devam etmelerini temenni ediyor ve festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “dedi.

      Uluslararası Çay Film Festivali kapsamında düzenlenen Kısa Film Atölye Çalışması için Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü akademisyen ve öğrencileri Rize merkez ve ilçelerinde kısa film çekimi yaptılar ve hazırladıkları 5 film Ödül Töreninde izlendi. Kısa Film Atölye çalışmalarında ayrıca Rize Gençlik Merkezi Medya Akademisi ve Gönüllü gençler de kısa film atölye çalışmalarına katılarak bu alanda bilgi ve tecrübe edinme şansı yakaladılar. Film Festivali’nin ilk gününde, Rize Valiliği ve Batum Başkonsolosluğu işbirliğiyle, Batum Türk Okulu’nda Film Gösterimi ve Söyleşi programı düzenlendi.

Düzenlenen Film Festivaline Onur Konuğu olarak Türk Sinemasının usta oyuncularından Selda Alkor’un katıldı. Nurdan Tekeoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı ve Selda Alkor’un oynadığı “2 Gün” ve “İki Yaka Yarım Aşk” Film Gösterimi ve Söyleşi etkinliğinde Rizelilerle buluştu. Uluslararası Çay Doğa ve Gençlik Filmleri Festivalinde Film Gösterimi ve Söyleşi etkinlikleriyle TRT Belgesel Yapımcısı ve Yönetmeni Coşkun Oğuz Namlı ve Kral Şakir karakterini yapan Varol Yaşaroğlu, Kertenkele dizisinin sevilen karakterlerinden Fatih Doğan, Yönetmen Orhan Tekeoğlu ve sinema eleştirmeni, yazar İhsan Kabil yer aldı. Ödül Töreni Salih Yılmaz konseri tamamlandı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE