Başka Rize’miz yok. El ele vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Defalarca yazdım, yazmaktan yorulmayacağım. Ta ki sesimizi duyurana kadar ve Rize için bir şeyler yapmaya başlayana kadar.
Önceki akşam Milletvekilimiz Muhammet Avcı ile telefonla uzun uzadıya konuştuk. Bir türlü bir araya gelemedik. Tabii o da haklı. Rize ile ilgilenen tek kişi o. Hayati Yazıcı Genel Başkan yardımcısı olması itibari ile Rize’ye yakın ilgi gösterememekte. Yoğunluğu nedeniyle Rize’nin sorunlarına fazla yakın olamamakta, onu anlamak mümkün. Peki, Osman Aşkın Bak ne iş yapıyor?
NATO’da görevi var ve sürekli yurt dışı seyahatlerinde. Tabii Rizeli kendisine yakın olanı tercih etmekte. Bu geçmişte de aynıydı. Yine Rize tek milletvekili ile idare ediyordu. Şimdi yine aynı ve tek milletvekili ile yol almakta.
Tabii bunun neticesinde Avcı’nın her tarafa yetişmesi mümkün değil. Kendi ailesine bile zaman ayıracak durumda olamamakta.
Biz anlarız, ama iktidar partisinin milletvekilini yanında görmek isteyen insanlara bunu anlatmak zor olur.
Rize’de bizleri neler bekliyor…
Aslında çok şey, projesi başlaması gereken çok işimiz var.
-Lojistik üs; İyidere köprü ayağında başlaması gereken lojistik üs için her hangi bir hareket yok. Projesi yapılmış, sadece ihaleye çıkması bekleniyor.
-Salarha Tüneli; Son birkaç yüz metre mesafe kaldı ve giriş kısmında kamulaştırmada bazı sıkıntılar olduğu duyumları almaktayız.
-Şehir hastanesi; Cumhurbaşkanı sözünü verdiği şehir hastanesi deniz üzerinde yat limanı yanında yapılacak. Ancak henüz bir hareketlenme veya çalışma yok.
-Teleferik projesi; Yıllardır sözü verilen ancak özüne dönmeyen bir proje. Bir türlü hayata geçirilemedi. Bir iki kez ihalesi yapıldı ancak yatırımcıların önünü kesen bazı maddeler yüzünden bir türlü olamadı.
- Çay çarşısı; Proje hazır ve Rize Ticaret Borsası önderliğinde Rize için önemli projelerden biri; bakanlıktan çıkacak para bekleniyor.
-Yeniköy yolu; İhalesi yapılmış ancak her nedense durmuş bir proje, yol genişletme ve iç kesimlerin nefes almasını sağlayacak bir proje beklemede.
-Sahil külliye projesi; Yıllar önce projesi hazırlanan ancak bir türlü gündeme dahi gelmeyen Rize için önemli projelerden biri.
-Belediye Bloklarının yıkımı; Ömürlerini tamamlayan ancak bir türlü yıkımları yapılmayan Belediye blokları için hareket zamanı geldi ve geçti bile, sonuç ve hareket bekleniyor.
Daha niceleri gündemde…
Örneğin dere yataklarının açılması, örneğin yapımları durdurulan yol genişletme çalışmaları, birçok proje ekonomik krize takılarak beklemeye alındı. Bunları takip edecek tek kişi ise maalesef Avcı’dan başkası değil.
Ne diyelim Allah kolaylık versin.
Rizeliler verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.