Biz nerede yaşıyoruz?
Bazen anlamak istiyorum. Türkiye’de miyiz yoksa ABD’de bir eyalette mi? Bazen diyorum rüyada mıyım; ismim Mustafa mı, Maykıl mı?
Türk müyüm, ABD’li mi?
Ben kimim?
Nerede yaşıyorum?
Bu soruları bazen kendime sormaktan utanç duyuyorum…
Hayatımıza giren şu Euro ve Dolar’ı anlamam mümkün değil. Neden TL değil de Dolar hayatımızın her köşesinde.
Hadi Euro uluslararası bir para…
Peki, ABD parası bizim neyimize?
Bir manyak çıkacak ve Türkiye’ye ambargo yatırımı uygulayacağız. Ya papazı verecek ya da sonuçlarına katlanacak diyebilecek kadar kendini cesaretli bulacak.
Bir şerefsiz çıkacak her istediğini Türkiye’ye yaptıracak.
Biz kimiz?
Bizim tarihi kimliğimiz belli!
Tarihler boyu var olan bir milleti, tarihi fazla derine dayanmayan bir ulusun manyağı bizi tehdit edecek.
Ölüm haksa, ölürüz. Yaşam haksa, yaşarız. Ama kimseye boyun eğmedik; eğmeyiz de. Bunun cevabı en sert şekilde verilmeli.
Fetocu bir papaz Türkiye’de tutuklandı diye yaygara koparan ABD önce FETO başını vermeli! ABD’de binlerce Türk tutuklu. Orada suç işlemişler ve orada cezalarını çekiyorlar.
Papaz ise FETO’dan alındı. Suçunu çekmeli. Papaz; papazlığını yapsın, imam; imamlığını…
Herkes kendi işini yapmalı.
ABD istedi Dolar yükseldi…
Ne olacak; biz nerede yaşıyoruz, kimiz biz, küçük ABD miyiz, ismimiz mi değişik de biz bilmiyoruz?
Yıllarca bu ülkede dolar girmesi yasaktı. Üzerinde dolar bulunanlar tutuklanırdı. Özal ile birlikte Dolar serbest kaldı.
Hayatımız dolar oldu. Yükseldi; birileri kazandı, düştü; birileri iflas etti. Bu ülkede geleceğimiz dolara bağlandı.
İnsanlar sabah kalkıp doların yükselmesi ile bir anda hayatları kararmasın. Sadece elinde dolar bulunduranlar değil, iş hayatında Doların yükselmesi ile aniden fırlayan malzeme fiyatları. Neden kendimiz üretmiyoruz, neden sanayimizi dolara endeksli olmayan mallar üzerinde kurmuyoruz?
Neden Türk olduğumuzu unutuyoruz?
Bir papaza bağlanan Türkiye ekonomisi olamaz, olmamalı!
Kendi içimize yerleştirdiğimiz ‘Coniler’ zaman zaman bizleri tehdit etmedi mi?
Askerimizin başına çuval geçirmedi mi?
NATO ülkesiyiz.
Ne faydasını gördük, artık saf değiştirmemiz gerekmiyor mu?
Aslında sorulacak o kadar çok soru o kadar konu var ki!
Ama hiçbirini sormayacağım ve kısaca Ben Osmanlı torunuyum.
Tarihimle, Atatürk’üm ile geçmişim ile gurur duyuyorum…
Bugün ise kendimden utanç duymaya başladım.
ABD’li; bir yavşak, bir geri zekâlı, bir sarı kafalı manyak Türkiye’nin kaderini belirleyemez. Bu kaderi biz belirleriz. Ölümse ölüm, ayakta kalmaksa kalmak.
Atatürk’ün bir sözü ile bitiriyorum:
Bir Türk dünyaya bedeldir.