Genelde bu sözler maçlarda, iş yaparken konuşulur. Hadi sahaya dönün, bu maçı kazanacaksınız, başka yolu yok. Galibiyeti koruyun veya galip gelin, bu maçı alacaksınız başka yolu yok. İş sahasında ise; hadi uşaklar, biraz gayret bu iş biter, geceye kalmayalım gibi kelimeleri hayatımızın her anında kullanırız.
Siyasette ise…
Artık seçim bitti. Sahaya dönelim; neler yaptık? Neler yarım kaldı? Neler yapmamız gerekiyor sözlerini duymak istiyoruz.
Elimizde neler var şöyle bir bakalım!
Önceliğimiz, Salarha Tüneli; mutlaka yoğun bir tempo ile bu tünelin bitmesi gerek. Yine şehir hastanesinin startı verilmeli. Bunun yanında lojistik üst, Rize teleferik projesi, Pehlivantaşı ve Kendirli Yolu, Ayder Dönüşüm Projesi, Ayder Teleferik Projesi gibi birçok proje bizleri bekliyor.
Artık dönüşüm başlamalı, siyaset istediğini aldı. Şimdi siyasetin önündeki tepside bulunanların hayata geçmesi için çalışmalar yapılmalı.
Aslında Rize çok şey beklemiyor, devamı gerektiren projeler istiyor. Rize istihdam istiyor, Rize göç vermek istemiyor.
Bizlerde bu projelerin devamını bekliyoruz.
Tabii en önemlisi beklentilerimiz arasında belki görürüz, belki göremeyiz ama DEMİR YOLU ağının Karadeniz Bölgesi’nden geçmesi…
Yine beklentiler arasında olan çay kanunu, belki de bu konuya en çok eğilen gazeteci benim. Çay piyasasına baktığımda gel git olan bir piyasa ve üretici cebinden çıkan milyonlarca liralar, özel sektör fiyat düşürmeye devam ediyor. Bazı sektörlerin 1.70 kuruşa kadar düşmesi üreticinin cebinden 7.50 kuruşun düşmesi demektir. Yanı üçde bir fiyat düşüğüne özel sektör çay almakta. Hani bununla kalmayıp süre verenlere ne demeli. Gelecek yıla kadar süre verenler, kuru çay karşılığı alanlar, yarısı düşük fiyat yarısı kuru çay verenler, buna rağmen naz edenler ve üreticinin sırtından geçinenler.
Tabii bunların hepsi çay kanununa bağlı. Yıllardır arapsaçına dönen çay kanunu, bir türlü çıkartılamadı.
Yeni dönemde üreticinin ve ÇAYKUR’un beklediği tek şey, her yıl milyonlarca TL özel sektörün veya çay pazarlamacılarının cebine giriyor. Peki bu para kimden çıkıyor? Tabii üreticiden, Ekim ayı sonunda cebinde 5 kuruş kalmayan üretici bu kez kredilere yüklenmeye, kredi kartlarına yüklenmeye başlıyor ve karşılığı elbette belli.
Bankalara faiz ödemek…
Üreticinin mutlaka tüm bu sorunlardan kurtulmasının tek çaresi ÇAY KANUNU ve Rize bunu bekliyor.
Evettt…
Artık mola bitti, sahaya dönme zamanı geldi. Sahada bizleri bekleyen önemli projeler ve önemli konular var. Artık beklentilere cevap vermeye başlamalıyız.