• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ZORLUKLARI YENİYORUZ

-Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt Türkiye’de yol ağı olarak 5 inci sırada yer aldıklarını belirterek “ En küçük il olabiliriz, ancak yol ağı olarak 7125 Kilometre yol ağımız bulunmakta son yıllarda köylerimize yaptığımız yatırımlar ile ulaşılır olmayan tüm köy ve mahallelerimize ulaşım sağladık, alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ZORLUKLARI YENİYORUZ

     Esin BAYRAK

RİZE: İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt il genelinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını Yaz çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt Rize de hizmet etmenin zorlukları olduğunu belirterek “ Arazı yapımız oldukça hizmetleri engellemekte, ancak biz hiçbir zaman engel görmedik, Rizeli hemşerilerimize hizmet etmek için tüm gayretlerimiz ile çalışıyoruz. Belki Rize Türkiye’nin yüz ölçümü olarak en küçük ili ancak Yol ağı olarak Türkiye de 5 inci sıradayız. 7125 Kilometre yol ağımız bulunmakta. Bunun 1265 km si ham yol ve tesviye edilmiş yol,3370 km stabize,630 Km si asfalt,1860 km si beton,2550 Km si bakım ve onarımı yapılmış yol,35 Km ham yol” dedi.

      Buz ve menfez çalışmalarımız sürüyor

Bölgenin aşırı derecede yağışlı olması nedeniyle su geçişleri ve dere yataklarında eski ve yetersiz olduğu tespit edilen yerlere heyelan ve su taşkını riskini azaltmak amacıyla buz ve menfezler yapmaya devam ediyoruz diyen Türüt” Geçmiş yıllarda yaşadığımız sel ve heyelanlar nedeniyle riskli bölgelerimizi tespit ettik buralarda yoğun ve hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük, bunun yanında yol güvenliğini sağlamak amacıyla Parapet duvar çalışmalarımız oldu,  kontrolsüz yağmur sularını kontrol altına alabilmek için riskli bölgelerimizi kontrol altına almaya çalıştık” dedi.

     Dolmuş durakları yaparak vatandaşların yağışlı olan ilimizde yağmur altında beklememelerini amaçladıklarını belirten Türüt “ Bazı bölgelerimizde yolların tehlikeli olması nedeniyle korkuluklar yaparak her hangi bir kayma halinde can kaybı olmamasını sağladık, bunun yanında 180 derecelik aynalar kurarak gelen ve giden araçların görüşünü sağladık” dedi.    

  

       Karla mücadelede yoğun yıl yaşadık

Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt yoğun bir kış sezonu geçirdiklerini belirterek “ Özel idare ekiplerimiz bu yıl oldukça yoğun karla mücadele yaptılar. 6 kez açtığımız yol ağlarımız oldu, halkımıza sorun yaşatmadan mücadelemizi sürdürdük, Pandemi ve çeşitli hastalıkları olan hastalarımıza kısa sürede ulaşımı sağlamak amacıyla gece gün ekiplerimiz sahada oldu. Her hangi bir sorun yaşamadan süreci tamamladık” dedi.

        İçme suları ve arıtma çalışmalarımız

Türüt açıklamasında 2021 yılında bir kısım içme sularının hayata geçirildiğini belirterek “ Köylerimizdeki su depolarımızın temizlik ve arıtma işlemlerini yaptık, bazı bölgelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Artan nüfusa göre yeni su depolarının yapılması, Yeni su kaynakları bularak halk ile buluşmasını sağlamak, bunların ulaşımlarını sağlamak , ayrıca su kaynaklarının olmadığı yerlerde sondaj çalışmaları ile su kaynakları bulmaya çalışarak halkımızın su ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

                                                                            YARIN : Diğer çalışmalar

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 1
    ALKIŞ
YORUM EKLE