• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yusufeli gençlere önem veriyor

-Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Erkin Tokgöz” Yusufeli Belediyesi olarak geçen yıl ilk kez bir uygulama başlattık. Şehir Meclisi, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi olmak üzere üç meclis kurarak hemşerilerimizin daha katılımcı daha çoğulcu platformlarda söz sahibi olmaları amaçladık” dedi.

Yusufeli gençlere önem veriyor

    Remziye YILMAZ

YUSUFELİ: Geçtiğimiz yıl Yusufeli Belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğü koordinesinde kurulan Gençlik meclisi her kesimden gençlerin katılımı ile başlamıştı.

   Pandemi nedeniyle geciktirilen ve 26 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen İkinci Olağan Genel Kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp gündem maddelerinin okunmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erkin Tokgöz” Yusufeli Belediyesi olarak geçen yıl ilk kez bir uygulama başlattık. Şehir Meclisi, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi olmak üzere üç meclis kurarak hemşerilerimizin daha katılımcı daha çoğulcu platformlarda söz sahibi olmaları amaçladık. Beklentimiz temennimiz daha fazla katılımcı ile daha güzel işler yapmak. Gençlik Meclisimiz geçtiğimiz dönem pandemi öncesine kadar birçok faaliyete imza attı. Gençlik Meclisi’ni kurarken şöyle bir beklentimiz olmadı tek ses tek görüntü ya da başka hiçbir rengin olmadığı bir yapı istemedik. Hepimizin ortak amacı Yusufeli’ni daha güzel bir hale getirmek. Yaptığımız çalışmalarda ilçemize ne katabiliriz neler yapabiliriz bunun gayretinde olmamız gerekiyor. Genç bakışla güzel işler yapılacağına inanıyorum. Gençlerimizin olaylara daha farklı baktıklarını görebiliyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, şimdiden görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. ’’dedi.

Yusufeli Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hakkı Tekin,’’ Cadde de sokakta bir araya geldiğimiz arkadaşlarımız ile aynı çatı altında geleceğe hazırlanma noktasında genç fikirleriyle bir arada olmamızdan dolayı mutluluk duyuyorum. Yusufeli gençliğinde bir potansiyel var ve bizler bunu ortaya çıkarma noktasında da birlikten kuvvet doğar anlayışı ile bir çatı altında buluşuyoruz. Kardeşlik ve arkadaşlık duygusunu pekiştirebilirsek ben inanıyorum ki çok güzel fikirler ortaya çıkacaktır. Birçok kentte Gençlik Meclisi adı altında yapılar mevcut biz de yakından takip ediyoruz hakikaten güzel işlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu mecra da söz artık sizlerin, sizler bize fikirlerle geldiğiniz de biz bunu gerçekleştirme noktasında daima yanınızdayız. Sizlerle beraber yol yürüyebilirsek, fikirlerimizi harmanlayabilirsek güzel işlerin çıkacağına inanıyorum. Bugün görevi devreden eski yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar, diliyorum. ’’dedi.

Gençlik Meclisi Başkanı Ramazan Çakal yaptığı veda konuşmasında, ‘’ Bir dönemdir yürüttüğümüz görevimiz bugün itibariyle sona eriyor. Geçtiğimiz dönemde bizlere inanarak beraber yol yürüdüğümüz ekip arkadaşlarıma, Gençlik Meclisi çatısını oluşturarak bizlere fikirlerimizi gerçekleştirme imkânı tanıyan Belediye Başkanımız Eyüp Aytekin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi dönemine kadar güzel işler ortaya çıkartmıştık birçok projemiz salgın tedbirleri noktasında yarım kaldı inanıyorum ki yeni gelecek olan yönetim kurulu kaldığı yerden bayrağı devralacak ve daha ileriye taşıyacaktır. Kongremize katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, görevi devralacak yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Yusufeli Belediye Gençlik Meclisi’nin bir dönemlik faaliyet raporları katılımcılar ile paylaşıldı. Yapılan dilek ve temenniler sonrasında 2020-2021 döneminde görev yapacak olan yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür’ü Erkin Tokgöz’ün yürüttüğü Genel Kurul’da Yönetim Kurulunda yer almak isteyenlere açık çağrı yapıldı. Yapılan Çağrı sonrasında Nazım Gündüz, Sinan Sezer, İsmail Genç, Davut Kılıç, Abdurrahman Tosun, Erol Sargut, Faruk Kurt, Eren Şimşek ve Tugay Yiğit isimli kişiler yönetim kurulunda yer almak istediklerini beyan ettiler. Belirlenen Yönetim Kurulu, Genel Kurul üyelerinin oylarına sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Seçilen Yönetim Kurulu tüzük gereği kendi içerisinde bir Başkan, bir Başkan Vekili ve bir Meclis Sekreteri seçimi yaptı.

Yapılan seçim sonucunda;

Meclis Başkan’lığına Abdurrahman Tosun, Meclis Başkan Vekilliğine Sinan Sezer ve Meclis Sekreterliğine ise Nazım Gündüz oy birliği ile seçildi.

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE