• 21 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    21 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yeni Cami ibadete açıldı

Artvin’in Şavşat ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı motifleri ve işlemelerle yapılan yeni camii köylüleri sevindirdi.

Yeni Cami ibadete açıldı

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Artvin’in Şavşat ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı motifleri ve işlemelerle yapılan yeni camii köylüleri sevindirdi.

Şavşat ilçesine bağlı bin 600 rakımlı Meşeli köyü Çakıllı (Agara) mahallesinde devlet- vatandaş işbirliği ile yapılan cami ibadete açıldı.

Daha önce aynı mahallede bir hayırseverin vermiş olduğu arsa üzerinde bulunan ve yıkılmakta olan cami yıkılarak yerine oldukça donanımlı bir camii yapıldı.

Artvin Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve vatandaşların el birliği ile kısa sürede yapılan camide gasilhane, şadırvan, morg, kaloriferli ısıtma sitemi ve muhteşem bir iç donamı ile yapılan cami 3 ay gibi kısa sürede yapımı tamamlanarak ibadete açıldı.

Konuyla ilgili olarak Artvin Valisi Ömer Doğanay, yaptığı açıklamada, “Halkının büyük bir çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yaşamak ve ülkemizin her yerinde ibadetlerimizi en güzel bir şekilde yerine getirebilmenin huzuru içerisindeyiz. Güzide bir köyümüz olan Şavşat Meşeli köyünde vatandaşların ve hayırseverlerin devletimiz ile el birliği ile çok kısa sürede ibadete hazır hale getirdikleri bu cami birlik, beraberliğin ve halkımız istediği zaman ne kadar güzel işler başarabilmenin en güzel bir örneğidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Köy ve mahalle halkını ve bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum. Allah güzel işler yapan herkesi en güzel şekilde ödüllendirecektir.” dedi.

Gurbette yaşamasına rağmen Caminin yapımında büyük bir çaba ve emeği olan Yücel Küçükaltun ise, “Yıkılmak üzere olan eski camimizi mahalle halkı toplanarak bir gecede sökümünü gerçekleştirdik. Mahalle halkı o zaman yaklaşan bayram nedeni ile bayram namazını ne zaman kılabiliriz telaşını konuşurken caminin yapımına başladık. 3 ay gibi kısa bir sürede her şey düşünülerek kadınlarımız için ayrı engellilerimiz için ayrı abdest alma ve camide rahatça ibadet yapma yerleri oluşturduk. Yeni cami yapımı tamamlandıktan sonrada iç temizliği mahalle halkı kadınıyla,  kızıyla yaşlısı ile genci ile toplanarak gece saat 02.30 da başlayıp sabaha namaz kılınır hale getirildi. Herkesin emeği var. Örnek bir cami oldu. Çok emek ettik ama emeğimizin karşılığını çok kısa sürede bitirerek almış olduk. Bu konuda destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

-Vali Doğanay’dan cami önüne kamelya talimatı

Öte yandan Artvin Valisi Doğanay, köylülerin caminin önüne konulmasını talep ettikleri kamelyanın bir an önce yapılarak yerine konulması talimatını Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine verdiği bildirildi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE