• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

YRP GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

YRP Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci yaptığı konuşmada “ Kuvveti değil, şahısları değil, iktidarı değil sadece hakkı üstün tutan adalet mekanizmasını kurmak için mücadele edeceğiz” dedi.

YRP GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

      Dilek ONAY CA

RİZE: YRP Gündemi ve yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla il binasında düzenlediği Divan toplantısında Dünya ve ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi.
     Parti il binasında yapılan İl divan toplantısına STK’lardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Cemil Çolak ile Kütahya il Başkanı Osman Gezgin katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rize il başkanı Mehmet Akif Zerdeci yaptı, İl başkanı yaptığı konuşmada “Bu gün ülkemize ve dünyaya baktığımızda Erbakan hocamıza milli görüş hareketinin 50 yıl boyunca ortadan kaldırmak için mücadele ettiği sıkıntıların Türkiye’de ve dünyada hala daha yaşanmakta olduğunu görüyoruz. bu sorunların en büyük nedeni gerçek milli görüşçü kadroların bugün iktidarda olmayışını görmekteyiz. Bugün Türkiye’nin katma değeri yüksek üretimle ve yüksek Teknolojik ürün üretimiyle ihracatla kalkınması yerine, sadece tarım ürünleri üreten geri kalmış bir ülke olması istenmektedir.  Dış güçler bugünde geçmişte olduğu gibi borç, faiz ekonomisiyle Türkiye’yi boğmak istemektedirler. Bugün milyonlarca vatan evladı yoksulluk ve fakirlik yaşamaktadır. Dış güçler bugünde ülkemizi ve İslam coğrafyasını bölüp parçalamak ve yutmak istemektedirler.  Bugün ahlaki ve manevi erozyon en önemli sorun olarak karşımızda durmaktadır.  Bugün çocuklar Afrika’da açlıktan ölmektedir, bugün Kudüs’te, Keşmir’de, Doğu Türkistan’da, Arakanda İslam coğrafyasının dört bir yanında Müslümanlar inim inim inlemektedir.  Mademki Erbakan hocamızın 50 yıl boyunca ortadan kaldırmak istediği bu sıkıntılar;  bugünde devam ediyorsa, Erbakan Hocamızın yolundan yürüyen dava erleri olarak milli görüş erleri olarak bizlere durmak yakışmaz, dinlenmek yakışmaz.  Aynen Erbakan Hocamızın birinci 50 yılında yaptığı gibi durmadan, dinlenmeden koşmaya devam edeceğiz.  Ne için koşacağız!  Yüksek teknolojik, katma değeri yüksek ürün üretiminde ihracat alanında ve milli gelir alanında Türkiye’yi en üst seviye taşımak lider bir ülke yapmak için koşacağız. Önce imtiyazlar değil, önce millet diyeceğiz, adil bir gelir paylaşımını sağlayacağız.  Her türlü ekonomik sıkıntının önüne geçmek için mücadele edeceğiz. Borç ve faiz ekonomisi yerine üretim istihdam ve ihracat ekonomisini geçerli kılmak için mücadele edeceğiz” dedi.

      Müslüman ülkeler güçlerini birleştirecek
Zerdeci Konuşmasında “Kuvveti değil, şahısları değil, iktidarı değil sadece hakkı üstün tutan adalet mekanizmasını kurmak için mücadele edeceğiz. Türkiye’de eğitim sistemi ve müfredat reformunu gerçekleştireceğiz.  Yeniden büyük Türkiye hedefine ancak ve ancak kaliteli nesillerle ulaşılır. Yeni nesillerimizi maddi ve manevi kalitesi yüksek nesiller olarak yetiştireceğiz.  Hem bilimsel ve teknik kalitesi yüksek hem de ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller Ülkemizde yaşayan herkesin, her kesimin kardeşliğini ve birliğini tesis edeceğiz.  57 Müslüman ülkenin ve dünyadaki ezilen ülkelerin zulme ve sömürüye karşı güçlerini birleştirmelerini sağlayacağız” dedi.

     

 

 

 

 

     

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE