• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

YILMAZ “ BÜYÜYEN VE GELİŞEN ÜNİVERSİTEYİZ”

-RTEÜ Rektörü üniversitenin her geçen gün yeni buluşlara ve projelere imza attığını belirterek “ Üniversitemiz bizimle birlikte kurulan üniversitelerin birçoğunun önünde. Hızlı gelişen bir üniversiteyiz” dedi.

YILMAZ “ BÜYÜYEN VE GELİŞEN ÜNİVERSİTEYİZ”

    Bayram Arif TURAN

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz Cumhurbaşkanının ismini taşıyan üniversitenin başarılı olmaya devam edeceğini ve her yıl başarıyı katladıklarını söyledi.     

     Rektör Yusuf Yılmaz RTEÜ n de 18615 öğrencinin eğitim gördüğünü, öğretim üyesi sayısının 1255 olduğunu belirterek” 419 kadrolu idari personel, 100 sözleşmeli ve 380 sürekli işçi personelimiz bulunmakta, 14 fakülte, 3 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulu üniversitemize bağlı olarak bulunmakta” dedi.

      “Gelişiyoruz”

Rektör Yusuf Yılmaz “Üniversitemiz adına 2023 yılında yayınlanmış makale sayısı akademik personelimizin gayretiyle rekor düzeye ulaşmıştır, bugün itibariyle 2023 yılında yayımlanmış makale sayısı 613’tür. Üniversitelerin makale sayılarının analiz edileceği Haziran 2024’e kadar bu sayının biraz daha artması (2023’te yazılmış makalelerin sisteme girişi devam ettiğinden) beklenmektedir. 2020 yılında makale sayımız 483, 2021 yılında 535, 2022 yılında 538 idi. 2023 yılında sadece makale sayımız artmadı, makalelerin kalitesinde de ciddi artış sağlandı. 2024 yılında ise 2023 yılından daha da yüksek sayıyı hedeflemekteyiz” dedi.

      “Cumhurbaşkanımızdan destek aldık”

Bayram Arif Turan in sorularını cevaplayan Rektör Yusuf Yılmaz “ Araştırma hastanemizde personel sayımız oldukça eksikti, hastane ile ilgili hazırladığımız raporu Cumhurbaşkanımıza verdik, sağlık müdürümüz Mustafa Tepe ile el ele vererek eksiklerimizi tamamlama aşamasında sağlık bakanlığından destek aldık, onkolojide Rize de çok sıkıntı yaşıyorduk, şu an birçok şehirde olmayan Onlolog sayısı ile hizmet veriyoruz.  Türkiye de en hızlı hizmet verileri çoğu hastaya ilk başvurduğu gün randevusuz bakılmakta ve birçok bölge şehirlerden hastalar bize gelmekte” dedi.

      “ACIL SERVİS ACIL İDİ”

Rektör Yusuf Yılmaz”  2022 yılı Temmuz ayında Bayramın ilk gününde atandım. Göreve başlamadan Acil Servisi birçok kez ziyaret ettim ve Rize gibi bir şehirde böylesine yetersiz bir Acil Servis nedeni ile şaşkınlığımı gizleyemedim. Birçok sağlık çalışanı, hasta ve hasta yakını ile de konuştum. Oldukça yetersiz, eski, yıpranmış, tavandan su sızmaları nedeniyle kovaların konmak zorunda olduğu, hasta bekleme, muayene, gözlem odalarının her anlamda yetersiz olduğu bir Acil Servis ile karşılaştım. Acil servisler, acil durumlarda hastalarımıza hayati önem taşıyan bir sağlık hizmeti sunar.  Hasta yakınlarının en duyarlı olduğu anlar yakınlarının acilde olduğu anlardır. Acil servisler, beklenmedik sağlık sorunlarıyla karşılaşan ve acil tıbbi müdahale gerektiren hastalara hızlı ve etkili yardım sağlayacak özellikte olmalıdır. İyi bir fiziki donanıma sahip, teknolojik alt yapı ile donatılmış, eğitimli ve deneyimli bir sağlık personeli ile hizmet veren ferah bir acil serviste hastalarımızın ve yakınlarının kaliteli hizmet alarak güvende ve huzurlu hissedeceğini biliyorduk. Yoğun bakım, diyaliz, tomografi dahil her türlü hizmeti içinde barındıran ve alan olarak büyütülen acil servisimiz sayesinde hastanemiz yatak kapasitesi aynı bile kalsa yatış ve sevk sorunlarımız belirgin ölçüde azalmıştır. En iyi farkı eski ve yeni acilde hizmet alan hastalarımız ifade edecektir. Böylesine güzel bir proje Cumhurbaşkanımızın çok güçlü desteğiyle rekor sürede hizmete kazandırılmıştır. Ayrıca, RTEÜ Geliştirme Vakfı katkıları ile birçok yatan hasta servislerini ve ameliyathanelerini yeniledik, başta vakıf Başkanımız Nusret Bayraktar ve mütevelli üyelerine teşekkür ederim. Hastanemize Sağlık Bakanlığından çok ciddi sayıda tıbbi cihaz ve donanım kazandırdık” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE