• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

YELKENCİ DÖNEMİ

-Taner Yelkenci açılış konuşmasında ““Yeni dönemde pandemi ve ekonomik sıkıntıların getirmiş olduğu zorluklardan sıyrılıp geleceğe daha güçlü bakan hırslı ve özveriyle çalışan bir MÜSİAD olarak devam edeceğiz. Omzumuza yüklenen bu zor görevi şahsım ve yönetim kurulumuz için bir şeref ve onur addediyoruz” dedi.

YELKENCİ DÖNEMİ

Fikret KARABULUT

RİZE: 14 İnci olağan genel kurulunda 6 inci Başkanını seçen Rize MÜSİAD şubesinin kongresine çok sayıda kişi katıldı.

     Ramada otel de yapılan MÜSİAD Rize Şubesi 14. Olağan Genel Kuruluna, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandık Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri MÜSİAD Azerbaycan Başkanı Abdurrahman Uzun, MÜSİAD Batum Başkanı Hamza Köse, MÜSİAD Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Ordu Şube Başkanları ve Rize MÜSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu’nun yapmış olduğu genel kurulda, başkanlık görev süresi dolan Rize MÜSİAD Başkanı Recep Taylan’ın görevi bırakmasıyla kurula katılan üyelerinin tamamının desteğini alarak yeni dönemde Rize MÜSİAD’ın Başkanlığına Taner Yelkenci seçildi.

Genel Kurul sonrası düzenlenen Gala Programı akşam yemeğine Rize Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, R.T.E. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, , İl Müftüsü Ali Çakmakçı, çok sayıda kurum amiri, belediye başkanı, çevre illerden gelen MÜSİAD üyesi iş adamı ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Rize MÜSİAD’ın 6. Başkanı olarak seçilen yeni dönem başkanı Taner Yelkenci programın açılış konuşmasında,  “Yeni dönemde pandemi ve ekonomik sıkıntıların getirmiş olduğu zorluklardan sıyrılıp geleceğe daha güçlü bakan hırslı ve özveriyle çalışan bir MÜSİAD olarak devam edeceğiz. Omzumuza yüklenen bu zor görevi şahsım ve yönetim kurulumuz için bir şeref ve onur addediyoruz. Dünyanın tamamının etkilendiği ve eski normallerimizin ne olduğunu bile unutmaya başladığımız bu dönem, kimimiz ekonomik sıkıntılar yaşadı, kimimizin maalesef en sevdiklerini kaybettiği, ama her halükarda hepimizin tüm alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kaldığı bir dönemden geçtik geçmeye de devam ediyoruz.  Bu değişen dünyada, biz iş insanları da ticaretimizde kendi şirketlerimizi de yenilememiz, bu döneme uygun tazelenme süreçlerimizi de başlatmak zorundayız. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki teşkilat ağımızla iş insanlarımıza fırsat sunacağız. Geçmişte olduğu gibi bu günde MÜSİAD olarak başarı için formülümüz, anlamak, dinlemek, analiz etmek ve görüşlerimizi paylaşmak olacaktır” dedi.

      Ekonomiye katkı sağlamak

Taner Yelkenci konuşmasında “Dernek üyelerimize ait Rize’de faaliyet gösteren 114 işletmede toplamda 2960 kişiye iş imkânı sağlayarak ilimiz istihdamına ve ekonomisinde büyük katkı sağlamaktadır. Hedefimiz üyelerimize ait iş alanlarınızı daha da genişletip istihdama ve ekonomiye daha fazla katkı sağlamak olacaktır. Aynı zamanda Rize ilimiz ve bölgemizin kalkınmasına, gelişmesine ve yeni iş fırsatlarına da kapı açacak, katkı sağlayacak olan kamuda yatırımları devam eden tüm yatırımları Rize MÜSİAD olarak yakından takip edip, desteklemeye ve fikirlerimizle birlikte  bu projeleri geliştirmeye de özen göstereceğiz. MÜSİAD olarak kurulduğumuz günden bu yana, Türkiye’nin kalkınması için çalışıyor, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla üye firmalarımızı gelişmesine katkılar sağlıyoruz.  Bizler büyük Türkiye sevdalısı iş insanları olarak durmaksızın daha çok çalışıp, daha çok üretmeyi ve istihdama katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Genel Başkanımızın ’da bir konuşmasında söylemiş olduğu gibi, bizim durmak ve soluklanmak gibi bir lüksümüz yok, bende buna ek olarak diyorum ki çalışacağız, çalışacağız çok çalışacağız. Daha çok üreten ve daha çok çalışan, ülkesinin gelişimine katkı sağlamayan bir sivil toplum kuruluşu olarak özelde ilimiz için genelde ülkemiz için çalışacağız.” Dedi.

       Kaan” MÜSİAD  Tarihin en canlı şahidi”

Akşam yemeği sonrası selamlama konuşması yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ülke ve dünya ekonomisiyle ilgi geniş bir bilgilendirme yaptıktan sonra konuşmasında; Her vesile Anadolu’nun nabzını tutmak, üyelerimiz ile bir araya gelmek, onlara temas etmek ve sektörel sorunları bizzat muhataplarından dinleyerek ilgili mercilere ulaştırmak adına gerek memleketim gerekse kuruluşundan bu yana içinde yetiştiğim ve her aşamasında görev aldığım MÜSİAD’ımız için seyrüsefer halinde oldum. Diyebilirim ki İstanbul Genel Merkez’de geçirdiğim gün sayısı seferde geçirdiğim zaman yanında çok azdır. Bundan hem mutluluk hem de onur duyuyorum. Çünkü MÜSİAD, sadece bir bölgeye sıkışmış ve nüfuz alanı dar bir sermaye grubu değildir. MÜSİAD, bu ülkenin sosyal, siyasi ve ekonomik tarihinin en canlı şahidi ve hatta onu inşa eden unsurlardan biridir. Dört yıllık MÜSİAD Başkanlığıma pek çok proje, sayısız dostluk, yüzlerce ziyaret ve elbette kurumsal dönüşümü ifade eden tazelenme sürecini sığdırmaya çalıştım. Şükürler olsun ki güzel ve başarıların ağır bastığı anılarla, görevimi yakın zamanda İstanbul’da yapacağımız genel kurulda devredeceğim.

Pandemiyle mücadelede ülkemizde aşılamanın giderek artan etkisi ve devletimizin Pandemi yönetiminde uyguladığı etkin politikaların sonucu olarak geçtiğimiz normalleşme koşulları genel kurullarımızı yapabilmemize olanak sağlamış ve Rize’de sizlerle bir kez daha bir araya gelmemize vesile olmuştur. Bu vesileyle Rize MÜSİAD Başkanlık görevine seçilen Taner Yelkenci ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim” dedi.

Taner Yelkenci başkanlığındaki iki yıl süre ile görev yapacak olan yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Taner Yelkenci, Harun Şimşek, Temel Yaşar Hacıömeroğlu, Mustafa Sevindik, Şaban Yıldız, Semih Fatih Kızıltan, Aziz Yazıcılar, İbrahim Taşkın, Tuncay Kılıç, Enes Karavin

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE