• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

YATIRIMLAR NEYE GÖRE YAPILIYOR

-İnşaat Mühendisleri Başkanı Murat Yazıcı devlet tarafından yapılan yatırımların mutlaka karşılığının olması gerektiğini belirterek “ Alt yapımızı hazırlamamız gerekiyor, Lojistik üs, Havalimanı, yakında demiryolu projesi, bunlar hayata geçerse karşılığında sanayi beklentisi olur, Rize STK lar olarak bunun alt yapısını hazırlamak için birlikte üretmemiz gerekiyor” dedi.

YATIRIMLAR NEYE GÖRE YAPILIYOR

     Esin BAYRAK

RİZE: Rize de devlet tarafından yapılan yatırımların karşılığının mutlaka olması gerektiğini belirten İnşaat Mühendisleri odası başkanı Murat Yazıcı STK lar in el birliği ile hareket etmesi gerektiğini söyledi.

     Siyası bir düşüncesi olmadığını ve bir beklenti içinde bulunmadığını belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı “ Devlet bölgemizde birçok yatırım yapmakta, Ovit tüneli, Rize Havalimanı, Lojistik üs, OSB gibi yatırımlar ilimizde yapılmakta, bugün OSB ye baktığımızda çoğunlukla çay sanayi için iş yerleri açılmış, halbuki çay çeşitlendirilmesi, il dışına veya ülke dışına satılması gereken yan ürünler bulunmalı, ilimizin Çay dışında geliri olmadığını hepimiz biliyoruz, OSB de yeni sanayi kuruluşları kurulmalı ve istihdama yönelik çalışmalar olmalı” dedi.

    STK LAR ÜRETMELİ

Rize de STK ların bir araya gelemediğini belirten Yazıcı “ STK lar üretir, devlete proje verir, ama ilimizde maalesef birçok STK başkanı kendi işine bakıyor, 3-5 dükkan kiraya vererek kendi hayatını kurtarmanın peşindeler, Rize’nin geleceği önemli, gelecek ile ilgili projeler yapılmalı. İlimizde değişim, gelişim devam ediyor, bizler bu değişim ve gelişime ne kadar hazırız. Maalesef kötü bir ilde yaşıyoruz, kapalı bir diyaloğa sahibiz, STK lar olarak devletin yatırımlarına ne kadar hazırız. Bu konularda Ticaret Odasının daha aktif olması gerek, Arge çalışmaları yapması gerekiyor. İlimizde hangi sanayi kuruluşları kurulacak” dedi.

    Hedefi birlikte belirlemeliyiz

Rize de kurulacak olan sanayi kuruluşları veya değişik işletmeler için STK lar işbirliği ile karar verilmesi gerektiğini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı “ Devlet ilimize yatırımlar yapıyor, Lojistik üs bittiğinde buradan hangi ürünler nereye satılacak. Ne üretecekler, Havalimanı inşaatı bitiyor, bunun alt yapısı hazır mı, buraya gelecek insanlar nereye konaklayacak, ulaşım nasıl olacak, insanlar gelenlere karşı nasıl davranacaklar. Hedeflerimizi ortaya koymamız gerekiyor, birlikte karar vermeliyiz, birilerinin tek başına karar vermesi ilimize ihanetten başka bir şey olamaz” dedi.

    Üniversite iş birliği şart

Sanayi ve Bilimin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Yazıcı “ Şehirlerde üniversiteler sanayi kuruluşları ile birlikte hareket eder, ilimizde kurulması gereken sanayi kuruluşları ile ilgili Ticaret Odası ve değişik STK lar el ele vererek ilde yapılması gereken yatırımlar konusunda birlikte hareket etmesi gerek, Gürcistan a yakın olan ilimizden ne gibi ürünleri pazarlayabiliriz, uzak ülkelerden gelen ürünler neden ilimizde üretilmesin, bu konuda yoğun çalışması gereken siyasiler değil, STK lar dir ve bunların başında Ticaret odası olması gerekiyor” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE