• 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

YARDIMLAR TEK ELDEN YÜRÜYECEK

Valilik öncülüğünde uygulamaya konulan 'https://rizetekyurek.com' internet sitesiyle Deprem bölgelerine yönelik talepler tek bir noktada toplanarak koordine edilecek.

YARDIMLAR TEK ELDEN YÜRÜYECEK

     Dilek ONAY CAN

RİZE: Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından deprem bölgesine gönderilen yardımların heba olmaması için Rize de yardımlar tek elden yürütülecek.

     10 ilimizi etkileyen deprem sonrası ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki vatandaşlarımızda yardım için seferber olmuş durumda. İlimizden nakdi ve ayni yardımlar hız kesmeden devam etmekle birlikte Rize Valiliğimiz öncülüğünde uygulamaya konulan 'rizetekyurek.com' internet sitesiyle, deprem bölgesine yönelik gelen talepler tek bir platform üzerinde toplanarak, yardım çalışmalarına destek verilecek. "rizetekyurek.com" platformu ile Rize’den deprem bölgelerine yönelik yardımlar koordine edilecek.

      Nitelikli insanlar belirlenecek

Platform üzerinden, Rize'den deprem bölgesinde gönüllü olmak isteyenler, ihtiyaç duyulan niteliklerine göre belirlenecek. Özellikle arama kurtarma bilgisi olan, nitelikli, teknik ve teçhizatlı iş gücüne ihtiyaç vardır.  Bununla birlikte afet bölgesinden Rize'ye gelmek isteyenler listelenecek ve şehirde konuk edileceği yerlere aktarılması sağlanacak.

          Tek elden yardımlar yapılacak

Vali Çeber, "Rize’de dijital imkan ve platformlardan her anlamda yararlanalım istedik. Bu anlamda http://rizetekyurek.com projesini hayata geçirdik. Bu adres birçok anlamda işimiz kolaylaştırdı. Burada gönüllük, konaklama ve????#Rize’ye gelme başlıkları yer alıyor" dedi.

Vali Kemal Çeber, ilimize gelen depremzedelerle Rize Öğretmen Evinde bir araya gelerek, "Rizeliler olarak sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Kendinizi evinizde gibi hissedin. Her zaman sizlerin yanındayız" dedi.

      Misafirler gelmeye başladı

Güneydoğu Anadolu bölgesinde deprem sonrasında evleri yıkılarak ortada kalan vatandaşlarımız ilimize gelmeye başladı. Yapılan koordineler ile ilimize 429 kişi geldi. Rize Öğretmen evi Yusuf Karalı Eğitim Merkezi ve çeşitli yurt ve misafir hanelere yerleştirilen Depremzedeler Rize Valisi Kemal Çeber tarafından ziyaret edildi.

     Vali Çeber Öğretmen evi ve çeşitli kurumlara gelen vatandaşlarımızı ziyaret ederek “ Acınız acımızdır, sizleri ilimizde ağırlamaktan mutluyuz, her ihtiyaçlarınızı bizler karşılayacağız. Rize olarak acılarınızı unutturmak için gayret içinde olacağız” dedi.

      Yardımlar devam ediyor

Depremin olduğu 6 Şubat tarihinde itibaren enkaz altında kalan vatandaşların çıkartılması için Rize ilinden toplam 2780 kişi bölgeye giderek enkaz altında kalan vatandaşların çıkartılması için yardımda bulunurken il genelinde 191 Yaşam ve ihtiyaç malzemesi olarak 191 TIR ile 160 kamyon bölgeye gitti.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 1
    ALKIŞ
YORUM EKLE