• 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Vizyoner 21 Zirvesi yapıldı

Rize MÜSİAD Şube Başkanı Taner Yeklenci“Bu sene Vizyoner programımızın 4’üncüsünü düzenlemenin gururunu yaşadık. ‘Fark Et’ konu başlığında düzenlenen Vizyoner’21 zirvemizde; “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” konularında Türkiye’den ve dünyadan duayen isimlerin konuşmalarıyla iş ve ekonomi dünyasına yeni bir rota çizerek, ufkumuzu genişleten önemli paylaşımlar yapıldı” dedi.

Vizyoner 21 Zirvesi yapıldı

     Fikret KARABULUT

RİZE: Haliç kongre merkezinde düzenlenen Vizyoner’21 zirvemizde; “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” konularında Türkiye’den çok sayıda kişi katıldı.

    Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, dünyanın dört bir yanından katılan MÜSİAD ve Genç MÜSİAD başkan ve üyelerinin katıldığı programa, Rize’den 10 kişilik MÜSİAD üyesi iş insanı katılım sağladı.

Vizyoner’21 programına katılan MÜSİAD Rize Başkanı Taner Yelkenci, program sonrası yapmış olduğu değerlendirmede, “Bu sene Vizyoner programımızın 4’üncüsünü düzenlemenin gururunu yaşadık. ‘Fark Et’ konu başlığında düzenlenen Vizyoner’21 zirvemizde; “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” konularında Türkiye’den ve dünyadan duayen isimlerin konuşmalarıyla iş ve ekonomi dünyasına yeni bir rota çizerek, ufkumuzu genişleten önemli paylaşımlar yapıldı. MÜSİAD, iş insanlarını bilgilendirme ve geleceğe hazırlama konusunda kılavuzluk ederken ayrıca, dünyada yaşanan dönüşümü, iklim krizini, yeşil ekonomiyi, sürdürülebilir hedefleri masaya yatırarak geleceğe de ışık tutmaktadır.” Dedi.

     “Paranın sosyal bir fonksiyonu olması gerekir”

Yelkenci“Benim görüşüme göre paranın asıl fonksiyonu kalkınma olmalıdır” diyen Karman “Paranın sosyal bir fonksiyonu olması gerekir. Bu da öncelik olarak topluma temel ihtiyaçlarını vermelerini sağlamaktan geçmektedir. Paranın kullanımı kar elde etmenin de ötesine geçmelidir. İslam tarihine baktığımızda zekatın toplumu nasıl güçlü tuttuğunu görebiliyoruz. Zekatın yoksulluğu nasıl azalttığını ve İslam ülkelerinin farklı yerlerinde zekatın nasıl yardımcı olduğunu da görebiliyoruz. Zekat, insanların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına kurulmuş bir sistemdir. Toplumlara önemli bir fırsat sunar.” şeklinde konuştu.

    Yelkenci Dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan katılımcılar ile büyük bir organizasyonun yapıldığını belirterek “ Oldukça verimli bir toplantı oldu” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE