• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Ücretsiz hizmet veriyoruz

-Yaşanan heyelan ve sellerde bilinçsiz bina yapımından can kayıplarının olduğunu belirten Türüt “ Vatandaşlarımıza ücretsiz ruhsat veriyoruz, ev yapacak vatandaşlarımızın özel idareye müracaat ederek ev yapacakları yerler konusunda yardım almaları gerekiyor” dedi.

Ücretsiz hizmet veriyoruz

      Esin BAYRAK

RİZE: İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt yaz aylarının kendileri için korku ve endişe yarattığını belirterek bilinçsiz ev yapımlarının can ve mal kaybına neden olduğunu söyledi.

     TV53 Kanalında soruları cevaplandıran İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt sel ve heyelanların kendilerini endişe içinde bıraktığını belirterek “ Yaz ayları bizim için korku demek, kitlesel olarak yağan yağmurlar bizleri sürekli endişe içinde bırakıyor. Salarha bölgesinde 14 Temmuz da metre kareye 229 kg yağış düştü, bu yağışın önüne hiçbir şey dayanmaz.  Yılların verdiği tecrübe ile anında vatandaşlarımızın yanında yer aldık, yaraları hızlı bir şekilde sarmaya çalıştık” dedi.

    Ev yapanlara destek sağlıyoruz

Rize de yüzde yüze yakın binaların ruhsatsız olduğunu belirten Türüt “ Yüzde 95 dolayında evler ruhsatsız, halkımız bilinçsiz olarak belirlediği ve tespitini yaptırmadığı yerlere ev yapıyor. Halbuki bize müracaat ederse bilinçli bir şekilde ev yapmasını sağlarız, ekiplerimiz zemin ve yer etüdü yaparak vatandaşlarımıza yardımcı olurlar. Hiçbir ücret almadan vatandaşlarımıza yardımcı oluruz ve bizlere sunacağı tapu ile her türlü desteği veririz, bunun karşılığında hiçbir ücret almayız” dedi.

     Çöp konusunda duyarlı olunmalı

346 köyden çöp aldıklarını belirten Türüt” Vatandaşlarımız çöp konusunda duyarlı olmalı, hele kurban bayramlarında hayvanların içlerini bile çöplere atmaktalar, bunları kendileri imha edebilirler. Vatandaşlarımız çöp konusunda daha duyarlı olmalılar” dedi.

     Yeni yol yeni heyelan demek

Yeni yol yapımına karşı olduğunu belirten Türüt “ Yeni yol yeni heyelanları tetikler, yeni yollar yerine yol güzergahlarını istinat duvarları veya kalıcı önlemlerle daha garantiye almış oluruz. 2021 yılında çok sayıda köyümüzün yolunu genişlettik ve heyelan önleyici duvarlar yaptık. Yağmur kanallarını açtık, İlimizde asfaltlama yerine beton daha sağlıklı ve köylerimizde ağırlıklı olarak betonlama yaptık” dedi.

     Bütçeyi çok aştık

2021 yılının Özel idare bütçesinin 90 Milyon TL olduğunu belirten Türüt “ Başka illerde 1 milyona yaptığın hizmeti burada 5 katı fazlasına yapmak zorundasın, arazimizin engebeli ve dik olması nedeniyle daha çok yatırım yapmak gerekiyor. Bu yıl 250 milyonun üzerinde ilimizde yatırım yaptık. Yoğun yaşamın olduğu köylerimizde menfez, köprü, duvar ve alt yapı çalışmalarını tamamladık, tüm köylerimizde heyelan önleyici duvarlar yaptık” dedi.

      Köylere çocuk parkları

70 Dolayında köyde çocuklar için oyun parkları yaptıklarını belirten İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt” Pandemi nedeniyle köylere gidenler var, büyük köylerden başlayarak köylerimize çocuk parkları yapmaya başladık. Ailelerden çocuklar oynarken oturma alanları istendi, şimdi bunları yapmaya başlıyoruz” dedi.

     Turizm alt yapısını hazırlıyoruz

Rize’nin doğal güzelliklerinin ön planda olduğunu belirten Türüt “ Turizm için imar planı çalışmalarını sürdürüyoruz. İlimizde çok sayıda tarihi ve kültürel değerlerimiz var, bunları değerlendirmek istiyoruz. Başlattığımız turizm imar planında birçok bölgemizin çalışmalarını sürdürüyoruz.  Değirmenlerimiz, tarihi köprüler, tarihi konaklarımıza destek veriyoruz. Pazar kız kulesi önünde asma köprü yaparak tesis ile birleşmesini sağlayacağız” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE