• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

UTANÇ DUVARI'6.0

KENDİ SAHASINDA LİGE TUTUNMA MAÇINA ÇIKAN RİZESPOR FENERBAHÇE KARŞISINDA FARKLI YENİLDİ

UTANÇ DUVARI'6.0

Ligin 34 haftasını da küme düşme potasında geçiren Çaykur Rizespor, sahasında Fenerbahçe’ye 6-0 mağlup olarak küme düşmeyi de garantilemiş oldu.
Süper Lig’in 34. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-0 mağlup olduğu Fenerbahçe ekibini bu kez sahasında konuk etti.
Maçın henüz 1’inci dakikasında Crespo’ya yaptığı hareket nedeniyle Baiano direk kırmızı kart gördü ve Çaykur Rizespor 10 kişi kaldı. 9’uncu dakikada Serdar’ın vuruşunda kaleci Gökhan’ın çeldiği topu Diego Rossi filelerle buluşturarak Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. 44’üncü dakikada ceza sahası içinde topun Mendes’in eline vurması sonucu hakem Halil Umut Meler VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Serdar Dursun topu filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.
7 dakika uzatmanın gösterildiği maçta 45+5’inci dakikada bu kez Eren Albayrak ceza sahası içinde İrfan Can ile girdiği ikili mücadele nedeniyle penaltı yaptırdı. Topun başına bir kez daha geçen Serdar Dursun ikinci kez penaltı şansını gole çevirerek 3-0’lık ilk yarı sonucunu da belirlemiş oldu.


Maçın ikinci yarısında 51’inci dakikada Nazım Sangare'nin ortasından Arda Güler kafayı vurdu, kaleci Gökhan’dan seken topu Serdar Dursun bir kez daha filelere göndererek skoru 4-0’a taşıdı ve maçta hat-trick yapmış oldu. 65’inci dakikada Arda Güler asistinde bu kez Enner Valencia topu filelere göndererek skoru 5-0 yaptı. 75’inci dakikada Nazım Sangare’nin golü ile fark 6’ya çıktı. 2 dakika uzatmanın gösterildiği maçta 90’ıncı dakikada Enner Valencia topu bir kez daha filelere gönderse de pozisyon ofsayt nedeniyle gol değeri taşımadı ve maç bu skorla sona erdi.
Bu sonuçla 30 puanda ve 18’inci sırada kalan Çaykur Rizespor, matematiksel olarak küçük bir ihtimal kalsa da, o ihtimalin mucizelere bırakarak küme düşmeyi garantilemiş oldu. Fenerbahçe ise 65 puana yükselerek 2’nci sıradaki yerini korudu.
Çaykur Rizespor, 01 Mayıs Pazar günü saat 20:30’da oynayacağı 35. Hafta karşılaşmasında Göztepe deplasmanına konuk olacak. Yeşil-Mavili ekip ligin ilk devresinde sahasında oynadığı maçta rakibini 3-1 mağlup etmişti.
Çaykur Rizespor: 0 – Fenerbahçe: 6
Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, Murat Tuğberk Curbay
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Sebastian Holmen, Alper Potuk (dk 33 Ronaldo Mendes), Tyler Boyd (dk 46 Yusuf Sarı), Eren Albayrak (dk 46 Cemali Sertel), Carlos Ponck, Joel Pohjanpalo (dk 60 Papiss Cisse), Fabricio Baiano, Erik Sabo, Bolasie Yala (dk 76 Deniz Hümmet), Gökhan Gönül
Yedekler: Tarık Çetin, Zafer Görgen, Selim Ay, Fernando Boldrin, Aminu Umar
Teknik Direktör: Bülent Korkmaz
Fenerbahçe: Altay Bayındır, Minjae Kim, Serdar Aziz (dk 64 Marcel Tisserand), Mert Hakan Yandaş (dk 46 Arda Güler), Diego Martin, Ferdi Erenay Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun (dk 64 Enner Valencia), Osayi Samuel (dk 46 Nazım Sangare), Miha Zaajc, Miguel Crespo (dk 66 Luiz Gustavo)
Yedekler: Berke Özer, Osman Ertuğrul Çetin, Mergim Berisha, Filip Novak, Burak Kapacak
Teknik Direktör: İsmail Kartal
Kırmızı Kart: dk 2 Fabricio Baiano (Ç.Rizespor)
Sarı Kartlar: Sabo, Eren, Holmen (Ç.Rizespor), Minjae Kim (Fenerbahçe)
Goller: dk 1 Diego Rossi, dk 45+1 (pen), 45+5 (pen), dk 51 Serdar Dursun, dk 65 Enner Valencia, dk 75 Nazım Sangare (Fenerbahçe)

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE