• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÜNİVERSİTE PERSONELİ VE ÖĞRENCİLERİN DEN BÜYÜK DUYARLILIK

Artvin Çoruh Üniversitesi Şavşat Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen kampanya ile Kızılay’a 100 öğretmen, memur ve öğrenci kan bağışı yaptı.

ÜNİVERSİTE PERSONELİ VE ÖĞRENCİLERİN DEN BÜYÜK DUYARLILIK

   Nurbay USTA

ŞAVŞAT: Gün boyu devam eden kan bağışında toplamda 100 öğretmen, memur ve öğrenci tarafından kan bağışı yapıldı. Artvin Çoruh Üniversitesine bağlı Şavşat Meslek Yüksekokulu büyük bir duyarlılık göstererek Kızılay kan toplama aracında kan bağışı yaparak örnek oldular.

Kan bağışı ile ilgili olarak okul müdürü Doç. Dr. Aşkın Göktürk, “Kızılay'ın kan stoklarının artırılması için bağış kampanyalarına devam ederken, eğitim camiası olarak bu tip toplumsal dayanışmalara destek veriyor olmak okullarımızın bir görevi. Okulun bir işlevi de, gençlerimizi toplumsal süreçlere katma konusunda da gayret göstermekteyiz. Kızılay personellerine çok teşekkür ediyoruz. ‘Kan Bağışı Hayat Kurtarır’ bilinciyle duyarlı davranarak kan bağışlayan personelimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Ceylan Yılmaz da, “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybedebilmektedir. Bu yüzden kan bağışlamak hayat kurtarmakla eş tutulabilir. Bugün Meslek Yüksekokulumuzda idari personelimiz, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 100 kişi kan bağışında bulundu. Okulumuzda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyaları ile öğrencilerimizin toplumsal yardımlaşma duygularının pekiştirilmesi, öğrencilerin kan bağışı ile sosyal sorumluluk bilinçlerinin artırılmasının hedeflenmektedir. Bağışta bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi

Kan veren okulun Genel sekreteri Okan Altun, "Kan vermiş olduğum için şu an çok mutlu ve huzurluyum. Öğrenci arkadaşlarımızın duyarlılığı sayesinde büyük bir başarı elde ettik. Bu etkinlik, kan bağışının önemini vurgulamak ve toplumumuza katkıda bulunmak adına bir adım attık. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz. Kızılay personellerine okulumuz bütün personeline ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz" dedi.

Okulun öğrencilerden Ceyda Aslan ve Bahar Çetinkaya, “Yaşamda kimin nerede ne olacağı belli değil. Bugün başkalarına lazım olan kan yarın bize de lazım olabilir. Bugün okulumuzda öğretmenlerimiz ve bazı öğrenci arkadaşlarımız Kızılay kan bağışı toplama aracında kan bağışında bulundular.  Okulumuzda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyaları ile öğrenci arkadaşlarımız toplumsal yardımlaşma duygularının pekiştirilmesi noktasında çok önemli bir iş yaptılar. Bir insanın hayatının kurtarılmasının bütün insanlığın kurtarılmasına eşdeğer tutan bir medeniyetin mensupları olarak kan bağışında bulunarak hayat kurtarmanın bir insanlık görevi olduğu bilincimizi daima muhafaza edeceğiz” dediler.

Kan bağışı sonunda Kızılay yetkileri Şavşat Meslek Yüksekokulu öğrencilerini, kan bağışı, ve organ nakli konusunda bilgilendirerek bunların öneminden söz ettiler.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE